Documentul publicat de WikiLeaks arată frustrarea faţă de lipsa de progrese din cele două ţări (România şi Bulgaria). Potrivit sursei citate, oficialii UE aveau remuşcări pentru faptul că s-a permis aderarea Bulgariei şi României prea devreme, la 1 ianuarie 2007.
Acestea nu sunt primele informaţii referitoare la ţara noastră care au fost publicate de WikiLeaks. Mai multe note publicate pe acest site au dezvăluit declaraţia unui fost comisar european pentru Relaţii Externe potrivit cărora România este „un stat sălbatic”, informează Mediafax.
WikiLeaks a mai publicat recent şi o notă diplomatică care scoate la iveală date despre adopţiile din România. Astfel, în raportul grupului de lucru pentru adopţii internaţionale, se arată că unii dintre copiii a căror adopţie a fost refuzată s-ar putea afla în situaţii în care bunăstarea lor nu e protejată adecvat.
830 de telegrame ale diplomaţilor americani acreditaţi la Bucureşti au ajuns în mâinile fondatorilor sitului Wikileaks. Site-ul WikiLeaks, specializat în dezvăluirea de documente secrete, a început duminică să publice un set de peste 250.000 de note diplomatice. Acţiunea este considerată "un atac la adresa comunităţii internaţionale" de către Departamentul de Stat american.