Antena 3 CNN Externe Norvegienii pot face închisoare pentru că apelează la prostituate

Norvegienii pot face închisoare pentru că apelează la prostituate

Norvegienii pot face închisoare pentru că apelează la prostituate
05 Iul 2007   •   18:08

Norvegienii care apelează la serviciile prostituatelor pot fi în pericol să fie condamnaţi la închisoare. Aceasta este modalitatea prin care oficialii norvegieni intenţionează să stopeze fenomenul prostituţiei pe stradă, care a devenit din ce în ce mai vizibilă şi mai agresivă în ultimii ani. "Norvegia nu va fi o zonă liberă pentru proxeneţi şi traficanţi de fiinţe umane. Dorim să oprim prostituţia în Norvegia", a declarat ministrul Justiţiei, Knut Storberget, citat de Mediafax.

Prostituţia este legală în Norvegia. Nu sunt admise însă medierea acestor tipuri de servicii şi nici procurarea lor de pe stradă. În cazul aprobării unei astfel de iniţiative legislative, pedepsele cu închisoarea vor depăşi şase luni dacă este vorba despre trafic. O formă finală a legii ar putea fi stabilită de Parlamentul norvegian până la mijlocul anului 2008.

În Europa o lege asemănătoare mai funcţionează în Suedia din 1999. Această lege a ajutat capitala suedeză, Stockholm să scape de prostituţia de pe stradă, deşi cei care încalcă legea sunt rar trimişi în închisoare şi mai degrabă amendaţi sau primesc pedepse cu suspendarea executării sentinţelor.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close