Antena 3 CNN Externe Norbert Hofer, mesaj surprinzător după pierderea alegerilor prezidențiale din Austria

Norbert Hofer, mesaj surprinzător după pierderea alegerilor prezidențiale din Austria

15235683_1846414092302550_8099859845162539601_o.jpg
Sursa foto: Foto.Norbert Hofer/Facebook
04 Dec 2016   •   20:13

Politicianul de extremă dreapta Norbert Hofer, învins de independentul Alexander Van der Bellen în alegerile prezidenţiale de duminică, nu renunţă la cariera politică şi a anunţat că va candida din nou la scrutinul prezidenţial care va avea loc peste şase ani, anunță DPA.

"Nu-mi dezamăgesc niciodată alegătorii", a spus el.

Ulterior, el a postat pe Facebook un mesaj în care îl felicită pe noul președinte al Austriei pentru câștigarea alegerilor și le mulțumește celor care l-au votat.

"Îl felicit pe Alexander Van der Bellen pentru succesul său şi le cer tuturor austriecilor să rămână uniţi şi să conlucreze. Toţi suntem austrieci, nu contează ce-am decis la urne. Dragi prieteni. Vă mulţumesc, m-aţi sprijinit într-o manieră minunată şi sunt nespus de trist că nu a mai funcţionat o dată. M-ar fi încântat să pot avea grijă de Austria noastră", a scris Hofer într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unei prime estimări făcute de postul public de televiziune ORF, candidatul independent Alexander Van der Bellen, sprijinit de Verzi, l-a învins duminică pe contracandidatul său Norbert Hofer, susţinut de extrema dreaptă.

Van der Bellen era creditat cu 53,6% din voturi, faţă de 46,4% pentru Hofer, potrivit primelor estimări a căror marjă de eroare este de 1,2 puncte procentuale. Hofer a primit circa 1,9 milioane de voturi, faţă de peste 2 milioane de voturi câştigate de Van der Bellen.

Sursă: Agerpres
×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close