Antena 3 CNN Externe Noi violenţe în Pakistan. 70 de morţi

Noi violenţe în Pakistan. 70 de morţi

Noi violenţe în Pakistan. 70 de morţi
07 Iul 2007   •   11:53

Liderul islamiştilor de la Moscheea Roşie Abdul Rashid Ghazi a anunţat moartea a 70 de studenţi în violenţele de la Moscheea Roşie, într-un interviu acordat telefonic agenţiei France Presse.

Se pare că treizeci dintre victime ar fi femei. Ultimele informaţii oficiale estimau numărul victimelor la 19 persoane.

Poliţia pakistaneză a preluat controlul asupra unei şcoli coranice conduse de clerici care au legături cu Moscheea Roşie, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, conform unei surse oficiale. "Poliţia a luat cu asalt şcoala Jamia Faridia şi a arestat zeci de studenţi pe care i-a transportat către o destinaţie necunoscută", a declarat un oficial din serviciile de securitate pakistaneze.

Violenţele dintre autorităţile pakistaneze şi studenţii islamişti protalibani au izbucnit marţi, când tineri înarmaţi cu bâte i-au atacat pe poliţiştii care încercuiseră zona. Cel puţin 20 de oameni au fost ucişi, iar peste 200 răniţi în luptele de la Moscheea Roşie.

Autorităţile limitaseră circulaţia în jurul moscheei şi i-au somat pe tinerii aflaţi în interiorul edificiului să se predea, folosind grenade şi gaze lacrimogene, fără a pătrunde însă în clădire. În urma ultimatumului sute de studenţi s-au predat. Abdul Aziz, liderul spiritual al Moscheei Roşii, a fost arestat în timp ce încerca să fugă din clădire deghizat în femeie. Acesta a declarat că în clădire se aflau la acel moment 850 de studenţi, aproximativ 600 femei, dar şi copii.

Deşi liderul lor spiritual le-a cerut să se predea, în încercuire se află câteva sute de militanţi hotărîţi să reziste până la capăt. Guvernul este îngrijorat de prezenţa copiilor în incinta moscheei, pe care islamiştii vor să-i folosească drept scuturi umane. Informaţia a fost negată însă de şeful rebelilor.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close