Antena 3 CNN Externe Noi semne că Occidentul se pregătește de război: Londra naționalizează o fabrică esențială pentru industria de apărare

Noi semne că Occidentul se pregătește de război: Londra naționalizează o fabrică esențială pentru industria de apărare

F-16
Guvernul de la Londra naționalizează o uzină ce fabrică componente esențiale pentru avioanele militare. Foto: Profimedia Images. Sursa foto: Hepta / Zuma Press
de A.I.    |    27 Sep 2024   •   22:07

Guvernul britanic a anunțat, vineri, naționalizarea unei uzine strategice producătoare de semiconductori, esențială pentru industria de apărare.

Componentele sale sunt destinate în special avioanelor de vânătoare, relatează Agerpres, care citează AFP şi Reuters.

Uzina, situată la Newton Aycliffe, în nord-estul Angliei, va fi preluată de la proprietarul ei american, Coherent Inc, în schimbul unei sume pe care guvernul britanic nu a menționat-o.

Potrivit surselor din domeniu, ar fi vorba de circa 20 de milioane de lire sterline.

Odată preluată de statul britanic, compania va fi redenumită Octric Semiconductors UK.

"Această achiziţie va asigura viitorul nu doar pentru o instalație esențială a lanţului de aprovizionare din sectorul Apărării, ci şi pentru aproximativ o sută de locuri de muncă", a comunicat executivul laburist.

"Este singura instalație securizată din Regatul Unit ce dispune de competențele și capacitățile necesare fabricării semiconductorilor pe bază de arseniură de galiu, utilizate în special la fabricarea avioanelor de vânătoare", potrivit sursei citate.

Cotidianul The Telegraph a scris că respectiva fabrică este un furnizor al grupului de apărare italian Leonardo, iar viitorul ei era incert în urma terminării unui contract major cu compania americană Apple. 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close