Antena 3 CNN Externe Noi raiduri aeriene ale aviaţiei israeliene în Liban. Armata spune că a lovit aproximativ o sută de lansatoare de rachete ale Hezbollah

Noi raiduri aeriene ale aviaţiei israeliene în Liban. Armata spune că a lovit aproximativ o sută de lansatoare de rachete ale Hezbollah

avion al avia?iei israeliene
Armata israeliană a efectuat noi raiduri aeriene și a continuat să atace locaţii ale Hezbollah din Liban. FOTO: Getty Images
de Georgiana Marina    |    20 Sep 2024   •   07:50

Armata israeliană a efectuat noi raiduri aeriene și a continuat să atace locaţii ale Hezbollah din Liban, susținând că a lovit aproximativ o sută de lansatoare de rachete "pregătite să fie folosite imediat pentru a trage asupra teritoriului israelian", scrie CNN.

"În această după-amiază, (forţele aeriene) au lovit aproximativ 100 de lansatoare şi alte (...) infrastructuri teroriste reprezentând aproximativ 1.000 de tunuri", potrivit unui comunicat al armatei israeliene care asigură despre hotărârea de a "continua demolarea infrastructurii şi capacităţilor (...) Hezbollah pentru a apăra statul Israel".

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a recunoscut joi că formaţiunea sa a primit o lovitură "fără precedent", după exploziile mortale ale dispozitivelor sale de transmisie în Liban, promiţând un răspuns "teribil" la acest atac spectaculos pe care îl atribuie Israelului.

Israelul nu a comentat acest atac care a avut loc imediat după ce a anunţat că îşi extinde obiectivele de război din Fâşia Gaza împotriva Hamasului palestinian până la frontiera cu Libanul, pentru a permite întoarcerea acasă a locuitorilor din nordul ţării, strămutaţi de ciocnirile transfrontaliere, aproape zilnice din octombrie dintre Hezbollah şi armata israeliană.

În acest climat de tensiune extremă, Comandamentul Frontului Intern a emis noi instrucţiuni pentru mai multe zone din Platoul Golan sirian anexat şi din estul Galileii Superioare, printre care oraşul Safed, îndemnând populaţia să reducă deplasările la minim şi să rămână aproape de adăposturi.

Potrivit agenţiei de stat din Liban National News Agency, Israelul a executat cel puţin 52 de atacuri în sudul Libanului, între orele 21.00 și 22.00, ora locală.

Gruparea Hezbollah, sprijinită de Iran, a afirmat, anterior în cursul zilei de joi, că a lansat cel puţin 17 atacuri asupra unor locaţii militare din nordul Israelului.

×
Subiecte în articol: Liban Israel Hezbollah armata rachete
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close