Antena 3 CNN Externe Noi proteste în Grecia: Sediul Ministerului de Finanţe, ocupat de 300 de manifestanţi

Noi proteste în Grecia: Sediul Ministerului de Finanţe, ocupat de 300 de manifestanţi

Noi proteste în Grecia: Sediul Ministerului de Finanţe, ocupat de 300 de manifestanţi
04 Mar 2010   •   10:34

Sediul Ministerului de Finanţe din Atena a fost ocupat, joi, de aproximativ 300 de manifestanţi comunişti din cadrul Frontului luptei sindicale. Aceştia protestează faţă de măsurile de austeritate anunţate de Guvern, informează AFP.

În momentul în care sindicaliştii au intrat în sediul ministerului, în clădire se afla un singur gardian. Oamenii s-au urcat pe terasă unde au afişat o pancartă cu mesajul "Revoltaţi-vă pentru ca măsurile să nu se aplice".

Angajaţii instituţiei au fost împiedicaţi să intre în clădire de unii dintre protestatari.

Grecia a recurs la măsuri drastice de austeritate. Oficialii de la Atena au anunţat că vor creşte TVA-ul şi accizele în încercarea de a salva ţara de la faliment.

Executivul a aprobat reduceri bugetare suplimentare în valoare de aproape 5 miliarde de euro. Autorităţile vor să convingă Bruxelles-ul şi investitorii că pot ţine sub control cel mai mare deficit bugetar din regiune.

"Măsurile sunt necesare pentru supravieţuirea acestei ţări şi a economiei sale, astfel încât să putea scăpa de speculanţi, de incertitudine şi de neîncredere", a declarat premierul Greciei.

Măsurile anunţate includ majorarea taxei pe valoare adăugată la 21%, creşterea accizelor la tutun şi alcool şi reducerea cu 30% a primelor de vacanţă acordate angajaţilor din sectorul public. Imediat, deciziile au fost lăudate de oficialii europeni.

Grecia are cel mai mare deficit public din zona euro, estimarea fiind de 12,7% din PIB. Autorităţile de la Atena au promis Bruxelles-ului că vor reduce deficitul cu patru procente până la sfârşitul acestui an.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atena protest Ministerul de Finante
Cele mai noi știri
Parteneri
x close