Antena 3 CNN Externe Noi piramide descoperite în Egipt cu ajutorul sateliţilor cu infraroşu

Noi piramide descoperite în Egipt cu ajutorul sateliţilor cu infraroşu

Noi piramide descoperite în Egipt cu ajutorul sateliţilor cu infraroşu
Foto: ancient-tides.blogspot.com
25 Mai 2011   •   09:43

Tehnologia de ultimă generaţie a ajutat la descoperirea a 17 piramide noi în Egipt, peste 1.000 de morminte şi 3.000 de locaţii antice sub pământ, conform BBC. Excavaţiile făcute la scurt timp după descoperire au confirmat teoriile.

“Visul oricărui arheolog este să descopere o pirmidă”, a recunoscut Sarah Parcak, doctor la un laborator finanţat de NASA din Birmingham, Alabama, şi liderul echipei care a făcut descoperirile.

Echipa a analizat imagini făcute din sateliţi care orbitează la 700 de kilometri deasupra pământului, echipaţi cu camere cu infraroşu.

Conform primelor descoperiri, egiptenii foloseau cărămizi compuse dintr-un amestec de pământ, nisip şi apă, amestecate într-un material de legătură dens pentru a-şi construi casele.

“Elementele astea demonstrează încă o dată cât de mult am subestimat proporţiile vechilor civilizaţii”, a adăugat Parcak, care este de părere că mai sunt multe de descoperit.

“Acestea sunt doar sit-urile de suprafaţă. Există multe alte locaţii pe care Nilul le-a acoperit de-a lungul timpului. Este doar începutul acestor lucrări”.

×
Subiecte în articol: Egipt sateliti descoperire
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close