Antena 3 CNN Externe Noi informații în cazul atentatului de la Berlin. Teroristul acționa la comanda Statului Islamic

Noi informații în cazul atentatului de la Berlin. Teroristul acționa la comanda Statului Islamic

o_1bdosvfmq9r434s4up4v6pmh8.JPG
Foto: Wikipedia
15 Apr 2017   •   16:31

Tunisianul Anis Amri, autorul atentatului din decembrie 2016 asupra unui târg de Crăciun din Berlin în care şi-au pierdut viaţa 12 persoane, era în legătură cu conducerea grupării Statul Islamic (SI), de la care a primit ordine directe, a informat sâmbătă publicaţia germană Der Spiegel, citată de EFE. 

Potrivit sursei citate, care se referă la informaţii transmise de Emiratele Arabe Unite serviciilor de securitate germane, jihadistul a primit ordin să realizeze "o operaţiune în exterior" de la un comandant al SI, cunoscut drept Abu Baraa al-Iraki. 

Serviciile de securitate germane au primit această informaţie la 8 ianuarie, la câteva săptămâni după noaptea de 19 decembrie 2016, când Amri a intrat cu un camion furat în oamenii care vizitau un târg de Crăciun într-o piaţă din Berlin. Tunisianul sosise în Germania în 2015, încercase să se înregistreze ca refugiat, însă cererea sa a fost respinsă şi era considerat "periculos" de către serviciile de informaţii care l-au urmărit luni la rând, fără însă a-l expulza. 

Amri a fost împuşcat de poliţia italiană la un control de rutină, la câteva zile după atentat şi după ce reuşise să traverseze mai multe ţări europene. 

×
Subiecte în articol: Berlin atentat
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close