Trei semnale provenind de la o cutie neagră a unei aeronave au fost recepţionate de echipele de căutare, în vestul Coastelor Australiei. China a mobilizat acum mai multe aeronave în zonă, în speranţa că vor descoperi în sfârşit locul în care avionul Boeing 777, dispărut pe 8 martie, s-a prăbuşit.
Experţii australieni rămân însă sceptici, spunând că semnalele vor trebui verificate înainte de a putea şti cu siguranţă dacă acestea provin de la cutia neagră a avionului dispărut.
Marina chineză a reperat a doua oară semnalul unei cutii negre în afara ariei de căutare, iar la câteva ore distanţă, o navă australiană a recepţionat acelaşi semnal, la câţiva kilometri distanţă de zona unde fusese observat de chinezi.
Oficialii australieni nu au confirmat, încă, dacă este vorba de cutia neagră a aparatului de zbor dispărut, dar frecvenţa interceptată este aceeaşi folosită de avionul în cauză.
Prietenii piloţilor au ascultat ultimele înregistrări de la bordul aeronavei şi nu au recunoscut vocea de pe ultimul mesaj, cel care spunea "Noapte bună, Malaezia 370". Există temeri că bateriile cutiei negre s-ar putea epuiza înainte ca epava să fie găsită.
Salvatorii folosesc un echipament militar cu sonar pentru a capta semnalul emis de cutia neagră. Oficialii australieni au promis că nu vor înceta căutările.
Statele care participă la căutările avionului malaezian dispărut pe 8 martie cheltuiesc zilnic milioane de dolari în operaţiunile desfăşurate în sudul Oceanului Indian.