Antena 3 CNN Externe Noi imagini cu atentatele din India date publicităţii (VIDEO)

Noi imagini cu atentatele din India date publicităţii (VIDEO)

Noi imagini cu atentatele din India date publicităţii (VIDEO)
02 Dec 2008   •   23:43

Imagini noi cu atentatele din India au fost date marţi publicităţii. Imaginile prezintă lupta disperată dintre forţele de securitate şi atacatori. Scenele s-au petrecut în gara din Mumbai, unul dintre cele zece locuri atacate de terorişti.
Clipul surprinde haosul din timpul atacului. Teroriştii au intrat în gară şi au început să tragă la întâmplare. În câteva secunde, zeci de oameni au căzut la pământ. Cei aflaţi în restaurantele din gară s-au culcat îngroziţi la pământ pentru a nu fi împuşcaţi. Gara s-a golit şi atacatorii au început să se lupte cu forţele de ordine.
Un alt loc atacat a fost Centrul evreiesc. Printre cei omorâţi s-au numărat rabinul şi soţia acestuia. Trupurile celor doi au ajuns în Israel, unde au avut loc funeralii naţionale. Mii de oameni au luat parte la înmorântare.
Guvernul de la New Delhi a cerut oficial Pakistanului extrădarea unor cunoscuţi infractori indieni care se află pe teritoriul acestei ţări. Solicitarea a fost adresată într-o scrisoare de protest înmânată ambasadorului pakistanez în capitala indiană.
Islamabadul a anunţat că pregăteşte un răspuns. Între timp, premierul pakistanez, Yusuf Raza Gilani, a cerut Indiei să dovedească implicarea unor pakistanezi în atacurile sângeroase din Mumbai şi a promis că va coopera în cazul în care aceste probe vor fi furnizate.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close