Antena 3 CNN Externe Noi dezvăluiri despre atacatorul lui Trump. A fost luat în vizor de Secret Service înainte de atentat, dar „s-a pierdut în mulțime”

Noi dezvăluiri despre atacatorul lui Trump. A fost luat în vizor de Secret Service înainte de atentat, dar „s-a pierdut în mulțime”

trump, cladire atacator, secret sevice - profimedia
Thomas Crooks, atacatorul lui Trump la mitingul electoral din Pennsylvania Sursa foto: Profimedia Images/
de Bianca Chirilă    |    18 Iul 2024   •   08:58

Apar noi informații despre tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump. Atacatorul ar fi fost luat în vizor de autorități și catalogat drept suspect chiar cu o oră înainte de a-l ataca pe fostul președinte, dar „s-a pierdut în mulțime”, au transmis autoritățile miercuri seară, potrivit BBC.

Agenții de la Serviciul Secret l-ar fi văzut pe atacator cu o oră înainte de atentat, dar apoi l-au pierdut din vedere.

„A fost identificat ca un personaj suspect, deoarece avea un telemetru, precum și un rucsac și asta s-a întâmplat cu o oră înainte ca împușcăturile să aibă loc, deci te-ai gândi că pe parcursul acelei ore, nu ar trebui să pierzi din vedere individul”, a declarat un oficial american.

De asemenea, atacatorul ar fi vizitat locul atacului cel puțin o dată în zilele dinaintea tentativei de asasinat și a căutat anterior pe telefonul său simptome ale unei tulburări depresive. Atacatorul și-a folosit telefonul și pentru a căuta imagini atât cu Trump, cât și cu președintele Joe Biden. 

Mai mulți senatori republicani au criticat lipsa de transparență din partea anchetatorilor și și-au exprimat indignarea că lui Trump i s-a permis să urce pe scenă chiar și după ce a fost identificată o amenințare.

„Sunt îngrozită să aflu că Serviciul Secret știa despre o amenințare înainte ca președintele Trump să urce pe scenă”, a scris pe Twitter senatoarea Marsha Blackburn din Tennessee.

Un oficial al forțelor de ordine implicat în anchetă a declarat pentru CBS că un lunetist dintr-o echipă tactică locală desfășurată pentru a ajuta Serviciul Secret a făcut o fotografie a atacatorului uitându-se prin telemetru și a anunțat autoritățile.

Potrivit ABC News și altor publicații americane, atacatorul, în vârstă de 20 de ani, a fost văzut din nou pe acoperișul unei clădiri cu 20 de minute înainte de începerea atacului.

El a fost ucis de lunetiștii Secret Service în 26 de secunde de la deschiderea focului asupra lui Trump.

Totodată, mai mulți senatori au cerut demisia directorului Secret Service, Kimberly Cheatle.

„Eșecurile flagrante de securitate și lipsa de transparență în jurul tentativei de asasinare a președintelui Trump necesită o schimbare imediată a conducerii Secret Service”, a scris pe Twitter senatorul de Utah, Mike Lee.

Potrivit FBI, încă nu s-a aflat motivul pentru care tânărul l-a atacat pe Trump.


 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close