Antena 3 CNN Externe Noi atacuri cu drone și rachete ale Rusiei în mai multe regiuni din Ucraina: Cel puțin 5 răniți, case distruse și incendii

Noi atacuri cu drone și rachete ale Rusiei în mai multe regiuni din Ucraina: Cel puțin 5 răniți, case distruse și incendii

incendiu ucraina 5 septembrie 2024
27 din cele 44 de drone lansate din Rusia au fost doborâte înainte de a-şi atinge ţintele. Sursă foto: X
de Andreea Ştefan    |    06 Sep 2024   •   12:58

Noi atacuri ale Rusiei cu drone şi rachete asupra mai multor regiuni din Ucraina au avut loc în noaptea de joi spre vineri. Cel puţin cinci oameni au fost răniţi şi mai multe case au fost distruse în urma bombardamentelor. Potrivit autorităţilor din Ucraina, 27 din cele 44 de drone lansate din Rusia au fost doborâte înainte de a-şi atinge ţintele. Cele mai afectate regiuni au fost Harkov şi Liov.

Rusia a lansat, de asemenea, două rachete în atacul din timpul nopții, potrivit armatei aeriene ucrainene.

Guvernatorul regiunii Harkov din nord-estul Ucrainei a anunțat că un atac cu rachete a avariat clădiri rezidențiale și a rănit trei persoane în orașul Liubotîn, vineri dimineață. Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Serhii Lîsak, a raportat că forțele aeriene au doborât cinci drone și o rachetă deasupra zonei pe care o administrează.

Atacurile nocturne din această regiune centrală au rănit două persoane, au avariat peste 12 locuințe și au afectat rețelele electrice și conductele de gaz, a adăugat el.

În vestul țării, autoritățile din regiunea Liov, aflată în apropierea graniței cu Polonia, au raportat că resturi de drone au căzut într-o zonă industrială, provocând incendii care au distrus patru camioane.

O echipă de 32 de pompieri a stins focul până dimineață, iar guvernatorul a precizat că nu au fost raportate victime în timpul atacului.

Un alt incendiu provocat de căderea unor resturi a fost stins în regiunea sudică Mîkolaiv, unde forțele aeriene au doborât șapte drone, a informat guvernatorul regiunii.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia rachete
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close