Antena 3 CNN Externe Noi ameninţări rasiste la adresa românilor din Italia

Noi ameninţări rasiste la adresa românilor din Italia

Noi ameninţări rasiste la adresa românilor din Italia
08 Oct 2007   •   08:39

Un mesaj de ameninţare a fost trimis, sâmbătă pe adresa electronică a Consulatului României la Milano şi a mai multor asociaţii româneşti din Italia. Românii care trăiesc in Italia sunt avertizaţi că vor fi primii vizaţi de represiuni rasiste. ?Avem destule gloanţe şi bombe pentru voi. Ajunge! Dacă voi credeţi că instituţiile noastre vor continua să vă protejeze, nu vă va fi de ajuns", ameninţă autorii mesajului în limba italiană. Liderii asociaţiilor românilor din Italia susţin că mesajul este o continuare a campaniei împotriva imigranţilor români. Poliţia a fost deja sesizată în acest caz.

Mesajul de ameninţare a fost trimis Consulatului României la Milano, Asociaţiei Românilor din Italia - la sediile din Milano şi Roma, dar şi Ligii Românilor. Conducerea acestor asociaţii a precizat că nu se ştie deocamdată dacă este vorba despre gestul unei organizaţii extremiste sau al unui individ.

Reprezentanţii comunităţii româneşti din Peninsulă s-au declarat şocaţi de acest mesaj, iar liderii asociaţiilor româneşti din Italia nu se îndoiesc, deocamdată, de autenticitatea lui.

În ultima perioadă, mai multe incidente în care au fost implicaţi cetăţeni români au atras atenţia opiniei publice din Italia. Reacţia negativă la adresa romanilor s-a acutizat mai ales în urma recentului incident petrecut săptămâna trecută la Nomentano, unde un cetăţean român a fost executat în stil mafiot şi alţi doi au fost grav răniţi, într-un conflict dintre două bande rivale.

Pe de altă parte, un senator italian a propus reintroducerea controalelor la frontiere, împotriva imigranţilor români. Membru al partidului naţionalist Liga Nordului, senatorul a declarat că măsura, impusă pe o perioadă limitată de timp, are ca scop doar stoparea afluxului de imigranţi dinspre România. Demnitarul l-a acuzat pe ministrul de Interne, Giuliano Amato că a lansat doar sloganuri şi că nu ia măsuri concrete, pentru rezolvarea situaţiei de urgenţă. Senatorul este şi iniţiator al unei moţiuni pe această temă. În document se cere aplicarea imediată a mijloacelor de intervenţie împotriva imigraţiei masive a românilor.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close