Antena 3 CNN Externe Nigel Farage, părintele Brexit-ului, a fost atacat cu gunoaie de un protestatar furios, în Anglia

Nigel Farage, părintele Brexit-ului, a fost atacat cu gunoaie de un protestatar furios, în Anglia

Politicianul care i-a convins pe britanici să iasă din Uniunea Europeană s-a aflat în centrul unui nou incident

DPA Farage 4
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Iun 2024   •   11:42

Nigel Farage (foto principală și galerie) în prezent lider al formațiunii Reform UK, se afla, marți, în campanie electorală pentru Parlament în South Yorkshire, în momentul în care două obiecte au zburat spre el, aruncate din apropiere, relatează site-ul televiziunii Sky News.

Farage le făcea cu mâna susținătorilor săi dintr-un autobuz descoperit, iar momentul a fost surprins pe camere.

Imaginile difuzate de presa britanică arată cum politicianul a văzut venind primul obiect și s-a ferit. Cel care filma în spatele lui Farage a panoramat dreapta iar camera l-a surprins pe un bărbat tânăr în cea de-a doua tentativă de a-l lovi, de la distanță, pe liderul Reform UK.

Tânărul, îmbrăcat într-o geacă roșie, se apleacă și ia ceva dintr-un coș de gunoi, apoi aruncă obiectul spre Nigel Farage, reușind să nimerească însă doar partea laterală a autobuzului.

Tânărul (foto galerie) este înconjurat rapid de trei polițiști care-l forțează să părăsească zona. Ulterior, un alt polițist îl imobilizează.

Nu este clar ce anume sunt proiectilele care l-au vizat pe politician. Farage a spus că ar fi vorba ciment de pe un șantier și de un pahar de cafea.

Autorul atacului a fost reținut și identificat în persoana lui Josh Greally, în vârstă de 28 de ani.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Farage, ținta a două atacuri într-o săptămâna. Prima dată a fost un milkshake

Acesta a fost acuzat de "comportament și expresii amenințătoare și jignitoare", cu scopul de a provoca violență, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din South Yorkshire.

"Nu mă voi lăsa intimidat sau înfricoșat de o gloată violentă de stânga care ne urăște țara. Acești oameni vor să-mi încetez campania electorală. Asta nu se va întâmpla", a reacționat Nigel Farage pe rețeaua socială X după incident.

Săptămâna trecută, el a fost victima unui incident similar: o femeie l-a atacat pe liderul Reform UK cu un milkshake în Essex, circumscripția electorală unde acesta candidează.

Victoria Thomas Bowen, o femeie în vârstă de 25 de ani, a fost acuzată de agresiune, potrivit poliției.

Presa britanică amintește că, inițial, Nigel Farage a anunțat că nu va candida în alegerile legislative programate pentru 4 iulie în Marea Britanie, dar s-a răzgândit ulterior.

Formațiunea în numele căreia candidează s-a numit inițial Partidul Brexit.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Trump îl numește pe Biden „o grămadă bătrână de rahat împrăștiat”
x close