Antena 3 CNN Externe Nigel Farage intră pentru prima dată în Parlamentul britanic

Nigel Farage intră pentru prima dată în Parlamentul britanic

hepta_7920184
Liderul controversat al partidului Reform UK obține un mandat de parlamentar. Foto: Hepta
05 Iul 2024   •   10:53

Nigel Farage, liderul Reform UK, a fost ales parlamentar pentru prima dată, după ce partidul său a câștigat patru locuri, sub cele 13 anunțate anterior de sondaje. Într-un discurs după anunțarea rezultatului, Farage a spus că este „primul pas a ceva care va uimi pe toți”, scrie BBC.

După şapte încercări nereuşite de a câştiga un loc în Parlament, victoria de vineri îl plasează în sfârşit pe Farage, în vârstă de 60 de ani, într-o instituţie politică împotriva căreia şi-a petrecut zeci de ani militând şi îşi va testa capacitatea de a-şi îndeplini promisiunile făcute alegătorilor.

Farage, cunoscut pentru campania sa anti-imigraţie şi pro-Brexit, l-a învins confortabil pe candidatul conservator Giles Watling, care deţinuse anterior mandatul. „Planul meu este să construiesc o mişcare naţională de masă”, a spus el.

El a adăugat: Acesta este doar primul pas al unui lucru care vă va uimi pe toţi.” Intrarea lui surprinzătoare la alegeri în urmă cu o lună, după ce a exclus iniţial să se prezinte, a stimulat sprijinul pentru Reform UK în întreaga ţară.

Acest lucru l-a ajutat să distrugă speranţele lui Sunak de a reduce decalajul faţă de Partidul Laburist de centru-stânga, care este pe cale să obţină o victorie uriaşă.

În toate cele patru locuri câștigate de Reform UK, peste 70% dintre oameni au votat pentru Brexit.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close