Antena 3 CNN Externe Nicolas Sarkozy a fost ridiculizat de presa rusă

Nicolas Sarkozy a fost ridiculizat de presa rusă

Nicolas Sarkozy a fost ridiculizat de presa rusă
11 Oct 2007   •   20:55

Presa rusă a fost complet dezamăgită de Nicolas Sarkozy, după prima sa vizită oficială la Moscova. Jurnaliştii l-au urmărit cu ochi critic pe liderul de la Elysee, ruşii fiind atenţi atât la declaraţii, dar şi la gesturi sau ţinută. În plus, presa a constatat că discuţiile Sarkozy-Putin nu au dus la nici un rezultat. Preşedintele francez a devenit ţinta criticilor presei de la Moscova după ce a declarat că „nu este lipsit de importanţă pentru el” să se trezească în Piaţa Roşie.

Presa a descoperit însă că Sarkozy nu a fost cazat într-un hotel cu vedere spre Piaţa Roşie. „Am început să ne întrebăm unde ar fi putut să se trezească preşedintele Sarkozy pentru a putea vedea în acel moment Piaţa Roşie. Hotelul Naţional este apropiat de Piaţa Roşie, dar aceasta nu este vizibilă de la ferestrele sale”. Piaţa s-ar putea vedea doar din Mausoleul lui Lenin, dacă acesta ar avea ferestre, au mai comentat ironic jurnaliştii ruşi.

Mimica preşedintelui francez a fost şi ea ţinta ironiilor ruseşti. „Balansându-se pe tocuri de cinci centimetri şi gesticulând înfierbântat, Sarkozy a încercat să demonstreze nu numai prietenia de nezdruncinat dintre Rusia şi Franţa, dar şi pe cea dintre el şi liderul rus”. Mai mult, jurnaliştii au fost nemulţumiţi şi de faptul că Nicolas Sarkozy l-a tutuit pe liderul de la Kremlin. „Dragă Vladimir Putin, unitatea Franţei şi a Rusiei poate aduce o contribuţie decisivă pentru pace”, şi-a început el discursul.

Pe de altă parte, publicaţia Izvestia, cu orientare pro-Kremlin, a scos în evidenţă răceala afişată de preşedintele Vladimir Putin în faţa atitudinii deschise a omologului său.

Sursa foto: CBSNews

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close