Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă îndeamnă cetăţenii din Republica Moldova să voteze la referendum: „Cea mai bună şansă să ne reunim în interiorul UE”

Nicolae Ciucă îndeamnă cetăţenii din Republica Moldova să voteze la referendum: „Cea mai bună şansă să ne reunim în interiorul UE”

nicolae ciuca
Nicolae Ciucă i-a îndemnat și pe cetăţenii Republicii Moldova aflaţi în România să meargă la vot. Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ciucă
de Mia Lungu    |    19 Oct 2024   •   10:25

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă, într-un mesaj adresat cetăţenilor Republicii Moldova, că referendumul constituţional de duminică, 20 octombrie, reprezintă cea mai bună şansă pentru o reunire în interiorul Uniunii Europene.

"Referendumul de mâine este cea mai mare şi mai bună şansă să ne reunim în interiorul Uniunii Europene. Vă îndemn să votaţi, să votaţi pentru voi şi pentru copiii voştri.

Votul de mâine este despre prosperitate şi securitate. Referendumul este un pas esenţial pentru viitorul democratic al ţării şi pentru integrarea deplină în Uniunea Europeană. România, noi toţi, suntem alături de voi", a transmis Nicolae Ciucă.

Ciucă i-a îndemnat pe cetăţenii Republicii Moldova aflaţi în România să meargă la vot

"Vouă, celor care trăiţi sau studiaţi în România, vă spun cu toată încrederea: votul vostru este un semn de grijă faţă de ţară şi familie. Mergeţi la vot. Aţi reuşit să învingeţi comuniştii, aţi reuşit să aşezaţi Republica Moldova pe calea Vestului şi a libertăţii. Mai aveţi doar un pas. Fiţi parte din această schimbare istorică", a mai spus Nicolae Ciucă.

Duminică, în aceeaşi zi cu scrutinul pentru alegerea preşedintelui ţării, în Republica Moldova se va desfăşura referendumul republican constituţional. Cetăţenii vor răspunde la întrebarea "Susţineţi modificarea Constituţiei în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?".

Proiectul de modificare a Constituţiei Republicii Moldova prevede completarea Constituţiei cu două alineate noi, prin care se reconfirmă identitatea europeană a poporului Republicii Moldova şi a ireversibilităţii parcursului european al ţării. De asemenea, integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană va fi declarată drept obiectiv strategic al ţării. Documentul mai prevede completarea Constituţiei cu un nou titlu - "Integrarea în Uniunea Europeană".

×
Parteneri
x close