Antena 3 CNN Externe Nicola Sturgeon, fost premier al Scoţiei, a fost arestată pentru că ar fi cheltuit în mod nejustificat 600.000 de lire din banii partidului

Nicola Sturgeon, fost premier al Scoţiei, a fost arestată pentru că ar fi cheltuit în mod nejustificat 600.000 de lire din banii partidului

Nicola Sturgeon, fost prim-ministru al Scoţiei, a fost arestată, astăzi, ca urmare a unei investigații a poliției în ce privește strângerile de fonduri pentru Partidul Național Scoțian (SNP). Ulterior, ea a fost eliberată.

nicola sturgeon
Nicola Sturgeon, fost premier al Scoţiei, a fost arestată pentru că ar fi cheltuit în mod nejustificat 600.000 de lire din banii partidului Sursa foto: Hepta | DPA Images / Kirsty O connor
de Alin Tarnovschi    |    11 Iun 2023   •   17:20

Poliția scoțiană a declarat că o femeie în vârstă de 52 de ani a fost reținută "în calitate de suspect în legătură cu ancheta în curs de desfășurare privind finanțarea și finanțele Partidului Național Scoțian", relatează AP.

"Femeia se află în custodie și este interogată de detectivii Poliției scoțiene", a precizat forța de ordine.

Poliția britanică nu dă numele suspecților până când aceștia nu sunt inculpați.

BBC și alte instituții media au identificat-o pe femeia arestată ca fiind Sturgeon. SNP nu a comentat deocamdată.

Poliția scoțiană a investigat modul în care au fost cheltuite 600.000 de lire sterline (745.000 de dolari) destinate campaniei pentru independența Scoției.

Trezorierul partidului, Colin Beattie, și directorul executiv Peter Murrell au fost arestați anterior și interogați în cadrul anchetei. Niciunul dintre ei nu a fost inculpat.

Ulterior, Nicola Sturgeon a fost eliberată fără acuzații, până la finalizarea anchetei. Ea a spus că arestarea sa a fost "un șoc".

Fostul prim-ministru și lider al SNP a fost arestat de poliție în această dimineață, dar ulterior a fost eliberat fără acuzații, în așteptarea unor investigații suplimentare, după ce s-a prezentat de bunăvoie la o secție de poliție, notează The Guardian.

Într-o declarație făcută duminică seară, Sturgeon a spus că arestarea sa a fost "un șoc". Ea a adăugat că: "Știu dincolo de orice îndoială că sunt, de fapt, nevinovată de orice abatere".

×
Subiecte în articol: Nicola Sturgeon Scotia
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close