Antena 3 CNN Externe Netanyahu va trimite o delegație care să negocieze cu Hamas eliberarea ostaticilor

Netanyahu va trimite o delegație care să negocieze cu Hamas eliberarea ostaticilor

benjamin netanyahu getty
Netanyahu i-a spus lui Biden că Israelul e determinat să pună capăt războiului | Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    04 Iul 2024   •   21:31

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu l-a informat joi pe preşedintele american, într-o convorbire telefonică, că intenționează să trimită o delegaţie pentru a negocia cu Hamas eliberarea ostaticilor. Această decizie a venit în urma anunțului făcut de Hamas cu privire la noi propuneri pentru a pune capăt conflictului, potrivit unui comunicat al biroului premierului citat de Reuters și AFP.

„Prim-ministrul i-a comunicat preşedintelui Biden decizia sa de a trimite o delegaţie pentru continuarea negocierilor în vederea eliberării ostaticilor”, se spune în comunicat, care nu precizează unde urmează să aibă loc negocierile.

„El a reamintit că Israelul este, înainte de orice altceva, determinat să pună capăt războiului doar dacă toate obiectivele sale vor fi atinse”, adaugă comunicatul, potrivit Agerpres.

Miercuri, Hamas a anunţat că a prezentat noile lor propuneri mediatorilor pentru a pune capăt conflictului din Fâşia Gaza, afectată grav de aproape nouă luni de război.

Hamas a declarat că a discutat despre aceste propuneri cu oficiali din Qatar şi Egipt și că a avut contacte și cu Turcia.

Israelul a confirmat că analizează comentariile făcute de Hamas în privința unui posibil acord pentru eliberarea ostaticilor reţinuți în Gaza și că va răspunde prin intermediul mediatorilor.

Potrivit armatei israeliene, din cele 251 de persoane răpite în atacul din 7 octombrie, 116 rămân în continuare în Gaza, dar 42 dintre acestea nu mai sunt în viaţă.

Pe 31 mai, preşedintele american a menționat o propunere de acord pe care a prezentat-o drept israeliană, care includea o încetare a focului și eliberarea tuturor ostaticilor.

Biden salută mobilizarea unei delegații israeliene

Președintele SUA, Joe Biden, a salutat mobilizarea unei delegații israeliene pentru a negocia o încetare a focului în Gaza și eliberarea ostaticilor, după o discuție telefonică avută joi cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, relatează AFP.

„Preşedintele Biden şi prim-ministrul au discutat despre eforturile în curs pentru finalizarea unui acord de încetare a focului, precum şi despre eliberarea ostaticilor", a declarat Casa Albă într-un comunicat.

„Liderii au discutat despre răspunsul recent al Hamas" şi „preşedintele a salutat decizia premierului de a-şi autoriza negociatorii să discute cu mediatorii americani, din Qatar şi Egipt cu scopul de a încheia acordul".

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben
x close