Antena 3 CNN Externe Netanyahu, primit de Biden la Casa Albă: „Mă bucur să lucrez cu domnia voastră în lunile care vin”

Netanyahu, primit de Biden la Casa Albă: „Mă bucur să lucrez cu domnia voastră în lunile care vin”

benjamin netanyahu si joe biden
Benjamin Netanyahu și Joe Biden la Casa Albă. FOTO: Getty Images
de Bianca Chirilă    |    25 Iul 2024   •   23:33

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat joi că se „bucură” să lucreze cu preşedintele american Joe Biden „în lunile care vin”, până la finalul mandatului actualului lider de la Casa Albă, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Ţin să vă mulţumesc pentru aceşti 50 de ani în serviciul public şi de susţinere a statului Israel şi mă bucur să stau de vorbă cu dumneavoastră astăzi şi să lucrez cu domnia voastră în lunile care vin”, a declarat Netanyahu, la începutul primei sale vizite la Casa Albă.

„Avem multe de discutat”, a spus Biden, la primirea oaspetelui său în Biroul oval.

După convorbirile cu Biden, Netanyahu avea programată o întâlnire cu vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, la biroul acesteia de la Casa Albă.

Harris, despre care se consideră că îi va lua locul lui Biden în cursa pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, după ce acesta din urmă şi-a anunţat retragerea în weekend, a transmis joi un comunicat în care a condamnat incendierea drapelului american de către protestatari în timpul discursului susţinut în ajun de Netanyahu în Congresul SUA.

„Condamn arderea drapelului american. Acest drapel este un simbol al celor mai înalte idealuri ale noastre ca naţiune şi reprezintă promisiunea Americii. Nu trebuie să fie niciodată profanat astfel”, a subliniat Harris. 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close