Antena 3 CNN Externe Netanyahu anunță că nu renunță la războiul din Gaza: „Nu există substitut pentru victorie”

Netanyahu anunță că nu renunță la războiul din Gaza: „Nu există substitut pentru victorie”

Netanyahu anunță că nu renunță la războiul din Gaza: „Nu există substitut pentru victorie”
Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu. Sursă foto: DPA Images / Jack Guez
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2024   •   19:27

„Israelul va continua să lupte în Gaza până când Hamas va fi eliminat și „toate celelalte obiective ale războiului vor fi atinse”, a declarat duminică prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu la o reuniune a Cabinetului, scrie Politico.

Premierul a spus că obiectivele guvernului israelian includ eliberarea tuturor ostaticilor rămași ținuți în Fâșia Gaza și asigurarea că zona nu va mai constitui niciodată o amenințare pentru Israel.

"Voința celor căzuți este misiunea noastră. O vom sprijini", a adăugat Netanyahu într-o postare pe rețelele de socializare, după reuniunea Cabinetului.

„Către oricine se îndoiește de atingerea acestor obiective, îi repet: nu există nici un substitut pentru victorie. „Nu vom pune capăt războiului până când nu vom atinge toate aceste obiective”, a adăugat premierul, potrivit unui raport Bloomberg.

SUA a cerut Israelului să accepte un acord de încetare a focului în trei părți, susținut de mai multe țări, inclusiv Franța, Regatul Unit, Egipt, Qatar și de Comisia Europeană.

Acordul include mai multe condiții, inclusiv ca trupele israeliene să se retragă din orașele din Fâșia Gaza, să elibereze ajutor umanitar și să elibereze sute de prizonieri palestinieni în schimbul ca Hamas să returneze unii dintre ostatici și soldații israelieni capturați.

Dar discuțiile diplomatice tensionate dintre cele două părți riscă să deraieze, întrucât atât Hamas, cât și Israelul refuză să se pună de acord asupra modului în care ar trebui să decurgă negocierile privind punerea în aplicare a încetării focului.

Hamas dorește ca discuțiile să se concentreze pe schimbul de prizonieri, în timp ce guvernul israelian insistă că negocierile ar trebui să abordeze și demilitarizarea Fâșiei Gaza, potrivit rapoartelor presei.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Subiectele la Matematică şi Istorie, de la BAC 2024, au ajuns pe internet
x close