După 13 zile de proteste neîncetate, piaţa Tahrir din Cairo continuă să fie ocupată de manifestanţi care cer demisia preşedintelui Hosni Mubarak. Discuţiile care au avut loc între vicepreşedintele egiptean şi opoziţie au eşuat. Se pare că reformele propuse până acum de regimul Mubarak nu au fost pe placul opoziţiei.
Mii de oameni şi-au petrecut noaptea în Piaţa Tahrir, devenită fortăreaţa celor ce doresc schimbarea actualului regim. Simpatizanţii preşedintelui Mubarak nu şi-au mai făcut simţită prezenţa iar atmosfera a fost mai calmă decât în alte nopţi. În piaţă s-au auzit totuşi câteva focuri de armă. Militarii au tras salve de avertisment atunci când manifestanţii s-au apropiat prea mult de limitele stabilite de comun acord.
Pentru prima dată de la izbucnirea incidentelor, puterea egipteană, prin vicepreşedintele Omar Suleiman, a intrat în dialog cu cea mai mare forţă a opoziţiei, Fraţii Musulmani. Potrivit guvernului, cele două părţi au căzut de acord asupra unor măsuri de "tranziţie paşnică" la putere. Opoziţia consideră, însă, că reformele propuse de putere sunt insuficiente şi continuă să ceară demisia lui Mubarak.
Între timp, în Egipt, viaţa pare să revină la normal. După multe zile, băncile şi magazinele s-au redeschis. Chiar şi principalul pod care face legătura între piaţa Tahrir şi restul oraşului a fost redeschis circulaţiei.