Antena 3 CNN Externe NATO ripostează la ameninţările Rusiei

NATO ripostează la ameninţările Rusiei

NATO ripostează la ameninţările Rusiei
05 Iun 2007   •   08:35

Alianţa Nord-Atlantică a luat atitudine faţă de ameninţările formulate de Rusia, potrivit cărora îşi va îndrepta din nou rachetele spre Europa, din cauza scutului american anti-rachetă. Purtătorul de cuvânt al NATO a subliniat că avertismentul lansat de Rusia nu este binevenit. Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat în urmă cu două zile că va îndrepta arsenalul nuclear rusesc spre ţinte din Europa pentru a contracara scutul antirachetă american.

Liderul de la Kremlin a mai spus că americanii vor purta răspunderea pentru declanşarea unei noi curse a înarmărilor, dacă vor instala scutul anti-rachetă. Declaraţiile preşedintelui rus au stârnit reacţia imediată a Occidentului. Mai mult, purtătorul de cuvânt al Alianţei Nord-Atlantice, James Appathurai, a afirmat că Rusia este singura ţară care se gândeşte să găsească ţinte în Europa pentru rachetele sale. ?Astfel de comentarii sunt inoportune, nu sunt binevenite?, a subliniat oficialul.

În acelaşi timp, cancelarul german Angela Merkel a declarat, într-un interviu acordat unui post de televiziune rus, că speră într-un dialog deschis între cele două mari puteri, în cadrul reuniunii care va debuta miercuri. Şi preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a precizat că va avea o serie de discuţii ?deschise? pe această temă cu omologul său rus, în timpul summit-ului G8.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close