Antena 3 CNN Externe Naționaliști turci au bătut doi soldați americani în orașul Izmir. Poliția turcă a intervenit după o încăierare cu 15 atacatori

Naționaliști turci au bătut doi soldați americani în orașul Izmir. Poliția turcă a intervenit după o încăierare cu 15 atacatori

soldat american cu steagul SUA cusut pe umar.
Foto cu caracter ilustrativ: Getty Images
de Adrian Dumitru    |    02 Sep 2024   •   20:07

Doi soldaţi americani în civil au fost agresaţi fizic, luni, de membrii unei organizaţii pentru tineret a unui partid naționalist, în vestul Turciei, au anunţat ambasada SUA în Turcia şi cancelaria guvernatorului local, precizând că 15 persoane au fost reţinute după producerea incidentului, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Într-un comunicat, cancelaria guvernatorului din Izmir a precizat că Uniunea tineretului turcesc (TGB), organizaţia de tineret a partidului naţionalist de opoziţie Vatan, „a atacat fizic” doi soldaţi americani îmbrăcaţi în haine civile în districtul Konak.

În comunicat se adaugă că alţi cinci soldaţi americani s-au implicat în conflict după ce au văzut incidentul şi că poliţia a intervenit. Toţi cei 15 atacatori au fost reţinuţi şi a fost declanşată o anchetă în ce privește incidentul, mai precizează sursa citată.

Ambasada SUA în Turcia a confirmat atacul şi a precizat că soldaţii americani sunt acum în siguranţă.

„Putem confirma informaţiile că soldaţi americani îmbarcaţi pe USS Wasp au fost victimele unei agresiuni astăzi la Izmir şi că sunt acum în siguranţă”, a precizat ambasada pe Twitter.

Anterior, TGB a postat pe Twitter o înregistrare video în care atacatorii imobilizaseră la sol un bărbat pe stradă şi îi puseseră pe cap o cagulă albă, în timp ce tinerii scandau sloganuri.

Grupul a precizat că bărbatul era un soldat de pe USS Wasp, o navă amfibie de asalt. Ambasada SUA la Ankara a precizat, anterior, în cursul zilei de luni, că nava făcea o oprire în portul Izmir, în această săptămână.

„Soldaţii americani care au sângele soldaţilor noştri şi a mii de palestinieni pe mâini nu ne pot murdări ţara. De fiecare dată când puneţi piciorul pe aceste pământuri, vă vom întâmpina cu ceea ce meritaţi”, a transmis TGB în înregistrarea video.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close