Antena 3 CNN Externe Netanyahu reacționează după lovitura asupra responsabilului militar al Hamas, Mohammed Deif: "Îi vom elimina pe toți"

Netanyahu reacționează după lovitura asupra responsabilului militar al Hamas, Mohammed Deif: "Îi vom elimina pe toți"

Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu. Sursă foto: DPA Images / Jack Guez
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2024   •   22:26

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat sâmbătă seară că "nu este absolut sigur" că șeful militar al Hamas, Mohammed Deif, a fost ucis în atacul efectuat de IDF în Gaza în orele din urmă, relatează cotidianul Times of Israel.

Atacul israelian i-a vizat pe Deif, conducător al brigăzilor Ezzedine al-Qassam, și pe adjunctul său, Rafa Salameh.

Presa internațională, citând surse palestiniene din enclavă, a scris că lovitura IDF a ucis peste 70 de persoane.

În cadrul unei conferințe de presă la sediul Ministerului Apărării din Tel Aviv, Netanyahu a declarat că a aprobat atacul după ce a primit asigurări că nu există ostatici în zona loviturii. El a afirmat că i-au fost puse la dispoziție informații "satisfăcătoare" cu privire la amploarea probabilă a daunelor colaterale și la natura munițiilor care urmau să fie utilizate.

Recunoscând că nu poate spune dacă Deif a fost eliminat de operațiunea IDF, Netanyahu l-a numit pe liderul brigăzilor al-Qassam "criminal notoriu" și a subliniat că acesta a fost planificatorul atacului lansat de militanții palestinieni în Israel, pe 7 octombrie 2023.

Șeful guvernului israelian a promis că "într-un fel sau altul", țara sa îi va elimina pe toți liderii Hamas.

Uciderea lor servește obiectivelor de război ale Israelului - distrugerea Hamas și eliberarea ostaticilor - și la eliminarea oricărei amenințări viitoare din Gaza, a concluzionat el.

Protest prelungit în fața biroului lui Netanyahu

Mai multe mii de persoane protestau, sâmbătă seară, în fața biroului din Ierusalim al premierului israelian, notează Times of Israel.

Mitingul masiv are loc după ce un grup de familii ale ostaticilor și susținătorii lor au organizat un marș de patru zile de la Tel Aviv la Ierusalim și au intrat în capitală în cursul zilei de sâmbătă.

Participanții îl acuză pe Netanyahu că vrea "să-i termine" pe ostaticii aflați încă în captivitatea Hamas, prin reticența manifestată față de un acord de încetare a focului cu gruparea palestiniană.

De mai mult timp, contestatarii actualului premier ies săptămânal în stradă în Ierusalim, Tel Aviv și în alte orașe din țară, cerând plecarea guvernului Netanyahu, alegeri anticipate și un acord cu Hamas pentru recuperarea a zeci de ostatici israelieni, despre care se crede că sunt încă în Gaza.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close