Antena 3 CNN Externe NASA a confirmat că unii astronauţi au zburat beţi

NASA a confirmat că unii astronauţi au zburat beţi

NASA a confirmat că unii astronauţi au zburat beţi
28 Iul 2007   •   16:10

Unii astronauţi au zburat beţi spre Staţia Spaţială Internaţională, a confirmat NASA. Scandalul, dezvăluit de presă, a fost confirmat de un purtător de cuvânt al agenţiei americane. De asemenea, şi un raport independent comandat de NASA a confirmat faptul că astronauţii plecau în misiuni, în stare de ebrietate, în ciuda avertismentelor medicilor care îi monitorizau.

Zvonurile despre astronauţii care au zburat în stare de ebrietate au debutat la începutul anului. O anchetă internă comandată de şefii Agenţiei Spaţiale, a confirmat informaţia. Se pare că au existat mai multe incidente de acest tip. Două dintre ele s-au petrecut în timpul misiunii unei navete americane şi în cadrul unui zbor rusesc.

Deocamdată, nu s-au făcut publice numele astronauţilor şi nici data la care s-au întâmplat incidentele. Mai mult, informaţiile relevate în cadrul raportului nu au fost verificate şi nu sunt certe. Cei care au întocmit raportul au intervievat 14 astronauţi, din care 13 au avut misiuni în spaţiu. Incidentul a produs pentru NASA un prejudiciu major de imagine. NASA a mai trecut printr-un moment jenant, acum cinci luni, când o fostă astronaută a fost inculpată pentru tentativă de răpire şi tâlhărie.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close