Antena 3 CNN Externe Narendra Modi a depus jurământul pentru al treilea mandat consecutiv ca prim-ministru

Narendra Modi a depus jurământul pentru al treilea mandat consecutiv ca prim-ministru

Depunerea jurământului a avut loc duminică la palatul prezidențial din New Delhi.

modi
Narendra Modi a depus jurământul pentru al treilea mandat consecutiv ca prim-ministru
09 Iun 2024   •   17:55

Narendra Modi a depus astăzi jurământul pentru al treilea mandat consecutiv ca șef al guvernului. Partidul lui Modi, Bharatiya Janata Party (BJP), a obținut rezultate mai slabe decât se aștepta în alegerile generale, ceea ce a făcut ca partidul de dreapta să depindă de partenerii din Alianța Națională Democrată (NDA) pentru a obține o majoritate în parlament.

Astăzi, 66 de miniștri au depus jurământul pentru formarea noului guvern. La ceremonia de depunere a jurământului au fost prezenți o serie de demnitari din vecinătatea Indiei și din regiunea Oceanului Indian, inclusiv premierul Bangladesh Sheikh Hasina.

Cele mai mari alegeri din lume. Prim-ministrul indian Narendra Modi: „O victorie pentru cei 1,4 miliarde de oameni ai Indiei”

În cursul zilei de marți, Narendra Modi și-a declarat victoria, la alegerile generale uriașe din țară.

„Astăzi este o zi glorioasă... Alianța Națională Democrată (NDA) urmează să formeze guvernul pentru a treia oară, suntem recunoscători oamenilor”, a spus Modi, marți, după alegerile generale uriașe din țară.

„Aceasta este o victorie pentru cea mai mare democrație din lume. Aceasta este o victorie a loialității țării față de constituție, o victorie pentru cei 1,4 miliarde de oameni ai Indiei”, a mai spus premierul indian.

Susținătorii i-au aruncat petale de trandafir liderului indian în timp ce acesta se îndrepta spre scenă. Aceștia au scandat „Modi! Modi! Modi!” în timp ce prim-ministrul indian își susținea discrusul.

×
Subiecte în articol: Narendra Modi mandat alegeri 2024 India
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close