Antena 3 CNN Externe În așteptarea lui Nancy Pelosi la Taipei, China plimbă rachete balistice pe străzi | SUA au trimis în zonă portavionul Ronald Reagan

În așteptarea lui Nancy Pelosi la Taipei, China plimbă rachete balistice pe străzi | SUA au trimis în zonă portavionul Ronald Reagan

Guvernul de la Taipei a confirmat oficial, marți, că Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din Statele Unite, va sosi în Taiwan, în pofida avertismentelor Beijingului.

Pelosi Kuala Lumpur 3
de Adrian Iclozan    |    02 Aug 2022   •   16:31

Nancy Pelosi va sosi marți seară la Taipei şi își va petrece noaptea în Taiwan.

Miercuri dimineață, Pelosi se va întâlni cu președintele Tsai Ing-Wen, cu vicepreședintele Lai Ching-De și va participa la o sesiune specială a Parlamentului de la Taipei.

Departamentul american al Apărării a intensificat prezența militară în zona Asia-Pacific în contextul vizitei lui Nancy Pelosi în Taiwan.

În largul Taiwanului au fost trimise patru nave militare americane, inclusiv portavionul USS Ronald Reagan.

Beijingul, care consideră Taiwanul teritoriu chinez, a anunțat că vor exista consecințe pentru vizita lui Nancy Pelosi la Taipei.

"Statele Unite vor trebui să își asume responsabilitatea şi vor trebui să plătească prețul pentru lezarea suveranității și securității Chinei", a avertizat Hua Chunying, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, citat de cotidianul Le Monde.

La ora transmiterii acestei știri, aparatul la bordul căruia se afla Nancy Pelosi se pregătea să lase în urmă arhipelagul filipinez și să intre în spațiul aerian al Taiwanului, potrivit site-ului flightradar24.com.

În așteptarea aterizării șefei Camerei Reprezentanților din SUA la Taipei, China a mai făcut o demonstrație de forță, publicând imagini cu rachete intercontinentale "DF5b" tractate de vehicule speciale.

O astfel de rachetă are raza de acțiune de până la 15.000 km și este capabilă să transporte de la 3 la 8 focoase cu hidrogen.

La Taipei, în schimb, erau în plină desfășurare pregătirile de protocol pentru vizita lui Pelosi.

×
Subiecte în articol: Nancy Pelosi rachete balistice China
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close