Antena 3 CNN Externe Nămeţii provoacă probleme în Bulgaria şi SUA: aeroporturi închise şi drumuri blocate

Nămeţii provoacă probleme în Bulgaria şi SUA: aeroporturi închise şi drumuri blocate

Nămeţii provoacă probleme în Bulgaria şi SUA: aeroporturi închise şi drumuri blocate
08 Feb 2010   •   12:13


Iarna le dă de furcă şi locuitorilor din Bulgaria ori Statele Unite. Americanii din estul şi centrul ţării se luptă şi ei cu nămeţii, în urma ninsorilor care au durat mai bine de 30 de ore. Două dintre cele trei aeroporturi importante din regiunea Washington D.C. rămân închise. Duminică, autorităţile au încercat să readucă situaţia la normal, după ce peste 100.000 de locuinţe au rămas fără curent electric, pentru că mai multe linii de înaltă tensiune au fost doborâte de vijelii . Mai multe drumuri sunt în continaure blocate, iar şcolile au fost închise până mâine inclusiv.

Oamenii au curăţat zăpada de pe străzi ca să evite problemele în trafic, în prima zi a săptămânii. Autorităţile i-au avertizat pe şoferi să fie foarte atenţi când se urcă la volan. Transportul public de suprafaţă a fost paralizat ieri iar situaţia nu a revenit încă la normal.

Statele Maryland, Virginia, Delaware şi Districtul Columbia au declarat stare de urgenţă şi au cerut ajutorul Gărzii Naţionale. Philadelphia, cel de-al şaselea oraş ca mărime din SUA, a fost practic paralizat. Aici, stratul de zăpadă a trecut de 70 de centimetri.

Cu vremea rea se luptă şi bulgarii. Circulaţia pe mai multe drumuri naţionale a fost blocată din cauza ploii şi a ninsorii. Autorităţile au decis ca trecătorile montane să fie închise din cauza pericolului producerii de avalanşe. Oficialii i-au sfătuit pe oameni să reducă deplasările după ce stratul de zăpadă a depăşit în zona montană 70 de centimetri.

Antena 3

×
Subiecte în articol: SUA Bulgaria zapada
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close