Antena 3 CNN Externe N. Sarkozy este favorit la preşedinţie

N. Sarkozy este favorit la preşedinţie

N. Sarkozy este favorit la preşedinţie
20 Apr 2007   •   18:14

Cu doar două zile înainte de alegerile prezidenţiale din Franţa, candidatul dreptei este favoritul incontestabil în cursa pentru fotoliul din Champs Elysee. Potivit sondajelor, Nicolas Sarkozy va aduna cele mai multe voturi la scrutinul de duminică şi va câştiga cel de-al doilea tur. Pe locul al doilea se află candidata socialiştilor, Segolene Royal. Toate sondajele arată că Nicolas Sarkozy are cele mai mari şanse să devină succesorul lui Jacques Chirac. Cele mai recente studii de opinie susţin că, la scrutinul de duminică el e cotat cu aproximativ 30 de procente. În schimb, la al doilea tur de scrutin, va obţine peste 53% din sufragii şi va fi ales preşedinte.

Segolene Royal şi-a petrecut ultima zi a campaniei alături de simpatizanţi, într-o piaţă din Paris. Sondajele spun că la alegerile de duminică se va clasa a doua, cu 23 de procente şi că va pierde cel de-al doilea tur de scrutin, în faţa lui Nicolas Sarkozy. Va obţine atunci doar 46,5 % din voturile francezilor.

Francois Bayrou, candidatul de centru care a înregistrat lunile trecute o creştere spectaculoasă în sondaje, e cotat acum cu 18% în preferinţele electoratului. El are şanse mici să ajungă în turul al doilea, la fel ca şi naţionalistul Jean Marie Le Pen, pe care studiile de opinie îl creditează cu doar 13 procente.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close