Antena 3 CNN Externe „N-am mai văzut așa ceva”. Dezastru în Florida, după uraganul Milton: 15 oameni au murit, 3 milioane de case nu au curent electric

„N-am mai văzut așa ceva”. Dezastru în Florida, după uraganul Milton: 15 oameni au murit, 3 milioane de case nu au curent electric

uraganul milton
Florida a trecut printr-o adevărată urgie, după ce Milton a atins uscatul şi a lovit cu puterea unui uragan de categoria 3. FOTO: Profimedia Images
de B.C.    |    11 Oct 2024   •   08:33

Florida a trecut printr-o adevărată urgie, după ce Milton a atins uscatul şi a lovit cu puterea unui uragan de categoria 3. Copacii au fost smulşi din rădăcini, parcurile au fost devastate, iar peste trei milioane de gospodării au rămas în beznă. În întreg statul au fost înregistrate cel puţin 15 decese. 

Nu departe de locul unde uraganul Milton a lovit, în Sarasota, distrugerile sunt evidente. Un copac a fost literalmente smuls din rădăcini şi a fost propulsat deasupra unei biserici, provocând stricăciuni serioase acoperişului. Aceeaşi poveste s-a repetat într-un alt cartier, în zona bisericii şi în întreaga comunitate din Sarasota, evidenţiind puterea furtunii.

Locuitor: „Este pentru prima dată când am văzut ceva atât de rău.”

Un val de tornade s-a declanşat rapid şi a sporit impactul distructiv al furtunii în mai multe oraşe.

Primar: „Ne pregătim întotdeauna pentru uragane. În niciun caz nu am fi putut prevedea acest tip de activitate a tornadelor.”

Tornadele au făcut prăpăd în Florida

La un moment dat, în comitatul St. Lucie, trei tornade au lovit pământul în mai puţin de 25 de minute, conform unei analize a datelor serviciului meteorologic naţional.

Aceste tornade sunt responsabile pentru mai multe decese, un număr care ar putea creşte pe măsură ce echipele de căutare continuă să evalueze şi să cureţe structurile avariate.

Zorii zilei scot în evidenţă întreaga amploare a pagubelor lăsate în urmă de Milton.

Nici măcar zonele unde nu au fost date alarme de evacuare nu au fost ferite de furia furtunii.

Valul furtunii Milton, deşi mai mic decât se aştepta, a dat totuşi o lovitură puternică. În unele zone s-a înregistrat o supratensiune de peste doi metri peste nivelul normal al mareelor.

St. Petersburg s-a confruntat cu o ploaie unică în ultimii 1.000 de ani, iar în Naples apa a atins a doua cea mai mare cotă înregistrată vreodată.

Echipele de salvare din apă au fost ocupate toată ziua şi toată noaptea.

În timp ce Milton se îndepărtează de coasta de est a Floridei, lasă în urmă un stat epuizat din cauza furtunilor, dar optimist în viitor.

Jay Boodheshwar, city manager, Naples: „Ne așteaptă multă curățenie, dar am mai făcut asta și o vom face din nou.”

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close