Antena 3 CNN Externe "N-am avut timp să reacționez." Un pilot rus s-a filmat după catapultarea din avionul care cade spre sol, cu un motor în flăcări

"N-am avut timp să reacționez." Un pilot rus s-a filmat după catapultarea din avionul care cade spre sol, cu un motor în flăcări

Pilot
Un pilot militar rus s-a filmat după catapultare și susține că aparatul i-a fost lovit, fără să aibă posibilitatea de a reacționa. Sursă: X@Gerashchenko_en
de A.I.    |    20 Aug 2024   •   13:07

O înregistrare video în care un pilot militar rus se filmează după catapultare a devenit virală pe rețelele sociale.

Înregistrarea a fost semnalată și redistribuită pe rețeaua X de Anton Gherașcenko, fost consilier al ministrului ucrainean de Interne.

Pe imagini este supra-imprimat numele Kiril Feodorov. 

Presa internațională notează cu un blogger militar rus cu acest nume are un cont pe platforma Telegram, acest cont fiind, cel mai probabil, sursa videoclipului.

Filmat din perspectiva pilotului, clipul începe deasupra norilor și lasă să se vadă avionul din care s-a catapultat aviatorul.

Aparatul pare să cadă într-o rotire necontrolată iar un motor este în flăcări.

Nu este clar tipul de avion, însă modelele "candidate" sunt Suhoi Su-27 și Su-35S.

Pilotul schimbă unghiul telefonului și se filmează pe sine, cu vizorul căștii închis. În spate este vizibilă parașuta din pânză portocaliu cu alb.

Pe la jumătatea filmării de 43 de secunde, când ajunge la o altitudine mai mică, pilotul își scoate masca de oxigen, își ridică vizorul și începe să vorbească la cameră.

Chipul său este blurat din montaj.

Nu sunt clare toate cuvintele, din cauza curentului de aer puternic care însoțește căderea amortizată de parașută.

El pare să spună "Am fost atacat și nu am avut timp să reacționez" și adaugă câteva înjurături.

Filmarea nu dezvăluie cum și când a fost doborât avionul acestui pilot.

Există posibilitatea ca el să fi fost doborât de forțele ucrainene, după cum este posibil ca prăbușirea sa să fi fost provocată chiar de un "friendly fire", o situație în care forțele antiaeriene, ruse în cazul de față, ar fi tras asupra propriului aparat.

Anton Gherașcenko remarcă faptul că pilotul este, în general, calm, o dovadă că incidentul în care a fost implicat s-a petrecut adânc în interiorul teritoriului rus.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close