Antena 3 CNN Externe Musulmanii au intrat în postul Ramadanului

Musulmanii au intrat în postul Ramadanului

Musulmanii au intrat în postul Ramadanului
13 Sep 2007   •   07:30

Credincioşii musulmani intră, joi, în luna Ramadanului, a noua a calendarului islamic. Timp de 30 de zile, toţi musulmanii adulţi trebuie să postească din zori şi până la apusul soarelui. Postul este un mijloc de purificare spirituală, un exerciţiu de autocontrol şi o dovadă de credinţă. În Irak, ultimele pregătiri pentru Ramadan s-au desfăşurat sub semnul unor măsuri de securitate stricte impuse mai ales în capitală. Prezenţa militară pe străzile Bagdadului este impresionantă. Şi aceasta pentru că pieţele şi magazinele au fost deseori ţinta unor atacuri sau a unor acte de sabotaj.

Autorităţile au decis, marţi, să elibereze 40 de deţinuţi, ca gest de bunăvoinţă făcut în onoarea sărbătorii. Ramadanul este considerată o lună a iertării şi a milei. Postul cel Mare al Ramadanului comemorează începutul revelării Coranului, Cartea Sfântă a Islamului, de către Allah către Profetul Mahomed. Postul înseamnă totală abţinere de la mâncare, băutură, fumat şi relaţii conjugale în timpul orelor de post.

Există şi amânări pentru călători, femeile gravide, femeile care alăptează şi bolnavi, însă postul trebuie ţinut ulterior. Excepţiile se referă doar la bolnavii în stare foarte gravă şi la copiii sub 14 ani.

La încheierea postului, respectiv din prima zi din luna a zecea, luna Shawwal, musulmanii petrec pentru a celebra sfârşitul postului. Sărbătoarea este una a mulţumirii şi a fericirii. Musulmanii rostesc rugăciuni speciale în adunare şi îi mulţumesc lui Allah pentru binecuvântările şi mila lui. Se face schimb de cadouri iar prietenii şi familia se adună pentru a se ruga împreună.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close