Antena 3 CNN Externe Muncitorii sechestraţi în Spania s-au întors în ţară

Muncitorii sechestraţi în Spania s-au întors în ţară

Muncitorii sechestraţi în Spania s-au întors în ţară
19 Sep 2007   •   09:55
27 de români dintre cei 32 care fuseseră sechestraţi în apropierea regiunii Sevilla din Spania s-au întors acasă, miercuri dimineaţă. Alţi patru români sunt în continuare daţi dispăruţi, iar autorităţile spaniole au lansat o operaţiune de amploare pentru găsirea lor. Unul dintre românii din grup a refuzat să se întoarcă în ţară. Cei 28 au cerut ajutorul Consulatului românesc din Sevilla, după ce au reuşit să fugă de pe plantaţia unde erau reţinuţi cu forţa.

Un român a condus poliţia în locul unde au fost sechestraţi. Românii care au ajuns în Spania acum trei săptămâni au plecat din ţară fără niciun ban, în schimbul promisiunii făcute de o grupare de traficanţi de persoane că vor fi angajaţi pe o plantaţie de măsline.

Aceştia susţin însă că nu li s-a dat niciun ban şi, mai mult, că au fost bătuţi crunt. Patru persoane din grupul românilor sunt de negăsit acum, fiind căutate atât de autorităţile române, cât şi de cele spaniole. Grupul de români din Constanţa şi Mangalia plecase în Spania pe 5 septembrie.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close