Antena 3 CNN Externe Motivul șocant pentru care teroriștii Statului Islamic poartă false centuri explozive

Motivul șocant pentru care teroriștii Statului Islamic poartă false centuri explozive

o_1bnquja6dhji1pmm1dv31mmk1aci8.jpg
18 Aug 2017   •   18:16

Atentatele comise de grupările teroriste în numele ISIS au în comun un detaliu ciudat, indiferent de țară. Atacatorii poartă arme de foc false sau centuri explozive false. Un specialist în terorism a găsit explicația.

Potrivit Hot News, ISIS i-a instruit pe adepți să folosească arme false pentru a se asigura că aceștia vor fi uciși de poliție.

Instrucțiunile ISIS pentru adepți referitoare la utilizarea unor arme sau centuri explozive false apar într-un document descoperit pe aplicația Telegram în 2016. În acel document, islamiștilor radicalizați care se pregătesc să comită atentate în numele ISIS li se spune să poarte asemenea arme false.
Această măsură este luată ca să nu existe riscul ca, daca sunt capturați vii, să poată da detalii despre operațiuni și să nu dezvăluie identitatea altor teroriști.

Strategia ISIS a dat roade atât în Franța, cât și în Spania sau Marea Britanie, polițiștii au tras imediat în teroriștii care purtau false centuri explozive. Teroriștii au murit, secretul operațiunilor a fost păstrat, iar rețelele jihadiste au fost mai greu de demantelat.

Un alt motiv pentru portul de arme false, mai cu seamă pistoale sau mitraliere este faptul că teroriștii reușesc să-i inducă în eroare pe eventualii ostatici, forțându-i să se supuna ordinelor lor.

×
Subiecte în articol: teroristi Stat Islamic arme atacatori terorism
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close