Numărul de copii născuţi in SUA a scăzut cu opt procente faţă de anul 2007, an cu cel mai ridicat procent de natalitate, potrivit Centrului Naţional pentru Statistici de Sănătate.
Creşterea copiilor este foarte costisitoare. Departamentul Agrar estimează că va costa aproximativ 13,000 de dolari pe an pentru a creşte un copil într-o familie cu venituri medii.
Dar problema este că tinerii americani au salarii mai mici decât atât, ţinânt cont că în ultimul timp 12,8 milioane de americani au rămas fără loc de muncă. Salariul mediu pentru tinerii cu vârste între 23 şi 29 de ani, cu studii superioare, a scăzut cu 11% în ultimul deceniu, iar salariul celor cu studii liceale a scăzut cu 7,6%.
Ca urmare, mulţi tineri se mută înapoi acasă alături de părinţi, mai degrabă decât să devină ei înşişi părinţi. Trei din 10 adulţi s-au mutat înapoi în casa părintească în ultimii ani.
Nu este nici un dubiu că rata natalităţii este un indicator al bunăstării economice. De obicei rata natalităţii este mult mai mică în ţările cu prea puţine locuri de muncă.
Rata natalităţii s-a prăbuşit odată cu piaţa imobiliară în 2007.
Numărul mic de naşteri din viitorul apropiat duce şi la scăderea economică a Statelor Unite.
Într-o lucrare recentă, James Stock şi Mark Watson, economişti la Harvard, respectiv Princeton, au precizat fatul că, creşterea economică va fi lentă deoarece este proporţională cu creşterea forţei de muncă.