Antena 3 CNN Externe Monument dedicat victimelor COVID, incendiat în fața a 10.000 de oameni, în Marea Britanie

Monument dedicat victimelor COVID, incendiat în fața a 10.000 de oameni, în Marea Britanie

Un monument dedicat victimelor COVID-19 din Marea Britanie a fost incendiat în mod intenționat în fața a peste 10.000 de oameni din comitatul Warwickshire.

Sanctuar @
Sursa foto: Twitter @00SaeedSheikh00
de Adrian Iclozan    |    29 Mai 2022   •   14:57

Realizat din lemn, înalt de 20 de metri și numit "Sanctuar", monumentul a ars din temelii la doar o săptămână după inaugurarea de sâmbăta trecută.

Nu a fost un act de vandalism, ci un ritual menit să aducă un omagiu victimelor coronavirusului, relatează Sky News.

Un grup de șapte purtători de torțe, între care un preot și o parte dintre constructorii care au lucrat la monument, au fost special selectați pentru a da foc structurii concepute de artistul David Best.

Best a proiectat memorialul împreună cu compania independentă de artă Artichoke.

Un sanctuar cu viață scurtă

"Sanctuarul" a fost amplasat la Miners' Welfare Park din Bedworth, în colaborare cu membrii comunității din North Warwickshire.

Mii de oameni au vizitat structura încă de săptămâna trecută și au împodobit pereții cu scrisori și amintiri dedicate celor răpuși de COVID.

Însă cei mai mulți - circa 10.000 - au venit să asiste la incendierea monumentului "într-un moment cathartic de renaștere, recuperare și regenerare", după cum au precizat organizatorii evenimentului.

"Sanctuarul a fost conceput în mijlocul unei pandemii fără precedent. Am vrut să marcăm pierderile națiunii într-un loc obișnuit, cu oameni obișnuiți care își desfășoară aici viața de zi cu zi.

Miile de vizitatori care au venit și au lăsat mesaje și alte mii de oameni care au venit să-l vadă arzând au arătat cât de necesar a fost și cât de mult și-au dorit oamenii un memorial național care să cuprindă și să sublinieze durerea și izolarea care ne-au fost impuse tuturor de pandemia de COVID", a declarat David Best.

Artistul și echipa sa au fost premiați de Consiliul Local pentru servicii aduse comunității.

Șeful Consiliului din Bedworth, Kristofer Wilson, a spus, la rândul său, că monumentul incendiat nu doar că emoționat mii de oameni, ci a dat, totodată, un impuls economiei locale, peste 70% din cheltuielile necesare construcției puse pe jar mergând către comerciații și antreprenorii locali.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close