Antena 3 CNN Externe Un nou monolit misterios a fost descoperit pe un câmp din Colorado, SUA

Un nou monolit misterios a fost descoperit pe un câmp din Colorado, SUA

Un nou monolit misterios a fost descoperit pe un câmp din Colorado, SUA
Un nou monolit acoperit de oglinzi şi-a făcut apariţia pe un câmp în nordul statului Colorado, din SUA. Sursa foto: r/FortCollins, Reddit
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iun 2024   •   21:54

Un nou monolit acoperit de oglinzi şi-a făcut apariţia pe un câmp în nordul statului Colorado, din SUA.  Obiectul misterios este al doilea de acest tip descoperit în această lună în Statele Unite, relatează vineri agenția UPI.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Structura metalică, de aproximativ 2,5 metri înălţime, a fost observată pe un câmp din Bellvue şi a devenit virală după ce mai multe fotografii au fost distribuite pe reţeaua socială Reddit.

Lori Graves, proprietara terenului pe care a fost descoperit monolitul, a spus că nu poate explica apariţia acestuia şi mulți oameni au vizitat-o pentru a desluși misterul.

Descoperirea vine la mai puţin de trei săptămâni de la momentul la care un monolit similar a fost găsit în deşertul de la nord de Las Vegas.

Este vorba despre o prismă înaltă de 1,8 metri, asamblată din folii metalice lucioase și "plantată" în sol cu ajutorul unui bloc de beton.

"Modul în care obiectul a ajuns în locația sa sau cine ar putea fi responsabil de amplasarea lui lucru rămân, deocamdată, necunoscute", a declarat, la finele săptămânii trecute, poliția din Las Vegas pe rețeaua X, în contextul în care autoritățile au îndepărtat obiectul.

Seria monoliților a apărut în timpul pandemiei de Covid-19

Episodul a resuscitat un mister din vremea pandemiei de Covid-19. Atunci, imaginația publicului a fost stimulată de o întreagă serie de monoliți strălucitori, raportați în toată lumea.

Mulți au făcut legătura cu filmul lui Stanley Kubrick de la finele anilor '60, "Odiseea Spațială 2001". Bazat pe romanul omonim al scriitorul britanic de Science Fiction Arthur Clarke, filmul sugerează că o civilizație avansată a stimulat și supervizat evoluția umanității pe Pământ prin intermediul unor "monoliți" robotizați, cu o autonomie de ordinul milioanelor de ani.

Deși s-a descoperit că monoliții apăruți în pandemie au o foarte probabilă origine terestră și ar putea fi experimentul social al unor autori de farse înzestrați cu imaginație și cu resurse, o sursă concertată a apariției lor nu a putut fi stabilită.

×
Subiecte în articol: monolit SUA Colorado
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cinci oameni, dintre care doi copii, au murit pe loc într-un accident, în Suceava
x close