Antena 3 CNN Externe Un monolit misterios a apărut din senin în deșertul Nevada: „Vedem multe lucruri ciudate, dar uitați-vă la asta”

Un monolit misterios a apărut din senin în deșertul Nevada: „Vedem multe lucruri ciudate, dar uitați-vă la asta”

O construc?ie misterioas? a ap?rut din senin în de?ertul Nevada: „Vedem multe lucruri ciudate, dar uita?i-v? la asta”
O structură asemănătoare a apărut și în România, în 2020. Sursa foto: Las Vegas Locally- Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iun 2024   •   09:43

Un monolit misterios a apărut din senin în deșertul Nevada, stârnind multe speculații. O structură asemănătoare a fost descoperită și în România, în 2020. 

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea imagini cu monoliții găsiți în mai multe țări, printre care și România.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Structura a fost observată de Departamentul de Poliție din Las Vegas, care a declarat că a văzut-o în timpul unei misiuni de căutare și salvare la nord de Valea Las Vegas.

"Vedem o mulțime de lucruri ciudate, dar uitați-vă la asta!", a postat Poliția pe rețelele sociale.

Monolitul este asemănător altora la fel de enigmatici, care au apărut pe glob în 2020. Structura înaltă, dreptunghiulară și reflectorizantă a fost observată în apropiere de Gass Peak, o zonă de drumeții în deșertul Nevada, la aproximativ o oră la nord de Las Vegas, potrivit BBC.

Citește și: Peste 550 de pelerini au murit în timpul pelerinajului de la Mecca, cei mai mulți din cauza căldurii. Temperaturile au depășit 46 de grade Celsius

În imaginile publicate de Poliție pe rețelele sociale, monolitul părea să fie cuibărit într-un teren ușor accidentat.

"Cum a ajuns acolo sus?", a întrebat Departamentul de Poliție din Las Vegas pe rețelele de socializare.
Monolitul seamănă, într-o oarecare măsură, cu cele prezentate, în 2001, în „Odiseea spațială”, un film din 1968 regizat de Stanley Kubrick.

Impozanții monoliți negri creați de o specie extraterestră nevăzută apar în filmul clasic, care se bazează pe scrierile romancierului Arthur C Clarke.

Monoliți asemănători cu cel din Nevada au apărut în diferite locații din întreaga lume, în urmă cu aproximativ patru ani, inclusiv unul în deșertul Utah.

Acela a lăsat autoritățile locale nedumerite, după ce a fost descoperit de un pilot de elicopter care survola zona în noiembrie 2020.

Un alt exemplar a fost găsit în România cam în aceeași perioadă, la fel ca și unul în California și pe Insula Wight din Canalul Mânecii.

S-au făcut atunci speculații cu privire la cine s-ar putea afla în spatele lor, unii întrebându-se dacă fac parte dintr-o instalație artistică.

Un alt monolit a apărut pe un deal din Țara Galilor, în luna martie. Observatorii au spus că sculptura părea perfect nivelată, dar nu a oferit niciun indiciu cu privire la cine ar fi putut să o plaseze acolo.

În timp ce misterul din spatele monoliților rămâne, autoritățile din Las Vegas au folosit cea mai recentă descoperire pentru a le reaminti oamenilor care fac drumeții în deșertul Nevada să fie pregătiți pentru vremea caldă.

×
Subiecte în articol: monolit desert nevada
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Partidul Laburist obține o victorie zdrobitoare la alegerile din Marea Britanie
x close