Monarhii britanici au urmat întotdeauna un jurământ al tăcerii referitor la problemele de importanţă naţională. Timp de 50 de ani, opiniile Reginei Elisabeta a II-a au fost cunoscute doar în particular, de un număr restrâns de persoane.
Honathan Dimbleby a mai declarat:"Încălcarea acestei convenţii, chiar şi cu grijă, ar reprezenta o schimbare seismică în rolul suveranului". Potrivit biografului, prinţul Charles a vorbit cu oamenii de încredere despre faptul că ar dori ca rolul său actual să evolueze după ce va moşteni Coroana. Astfel, experienţa, contactele şi cunoştinţele prinţului ar putea fi folosite în scopuri concrete, în loc să se piardă.
Prinţul Charles ar dori ca funcţia monarhilor să fie asemănătoare celei din Germania şi Irlanda. Şefii acestor state trebuie să fie neutri din punct de vedere politic. Totuşi, au libertatea de a-şi exprima părerile în public.
Prinţul Charles şi-a sărbătorit, pe 14 noiembrie, cea de-a 60-a aniversare. Charles este unul dintre cei mai longevivi prinţi moştenitori ai tronului britanic şi a fost sărbătorit printr-un sondaj de opinie care i-a fost favorabil. Cei mai mare parte a britanicilor îl preferă pe Charles ca succesor al reginei Elizabeth a II-a mama sa, fiului său, William.
Antena3.ro