Antena 3 CNN Externe Momentul în care o șalupă a poliției spaniole trece peste o barcă în care erau patru persoane. Imaginile au revoltat Spania și Maroc

Momentul în care o șalupă a poliției spaniole trece peste o barcă în care erau patru persoane. Imaginile au revoltat Spania și Maroc

o salupa a politiei spaniole trece peste o barca
O ambarcațiune a poliției spaniole ar fi trecut intenționat peste o barcă mică în care se aflau patru persoane. FOTO: captură X
de G.M.    |    28 Aug 2024   •   08:46

O ambarcațiune a poliției spaniole ar fi trecut intenționat peste o barcă mică în care se aflau patru persoane, arată imagini care au apărut în spațiul public și au iscat revolta activiștilor pentru drepturile omului din Maroc și Spania, care au cerut autorităților spaniole să ancheteze incidentul, scrie The Guardian.

Incidentul a avut loc duminică. Atunci, o ambarcațiune de mici dimensiuni care transporta patru persoane s-a apropiat de exclava spaniolă Melilla.

În imagini se vede cum șalupa de patrulare a Guardia Civil încearcă să o lovească în repetate rânduri. În cele din urmă, șalupa poliției a trecut peste mica barcă, iar o persoană a căzut în apă.

Reprezentanții poliției au declarat că nimeni nu a fost rănit și a precizat că cei urmăriți au încercat să intre ilegal pe teritoriul spaniol.

Asociația Marocană pentru Drepturile Omului a declarat că poliția din Maroc a confirmat că nu au fost decese după acest incident. Într-o postare pe rețelele sociale care a descris intervenția spaniolă ca fiind „violentă și periculoasă”, asociația precizează că potrivit unor surse, cele patru persoane de la bord sunt în siguranță, ele aflându-se în custodia poliției. Ulterior, a adăugat că cei patru au fost predați autorităților marocane.

„Cu toate acestea, nicio investigație nu a fost deschisă până în prezent de partea spaniolă. Spaniolii trebuie să își asume responsabilitatea pentru deschiderea unei anchete”, a menționat asociația.

ONG-ul Solidary Wheels, cu sediul în Melilla, a cerut marți deschiderea unei investigații, precum și prezentarea unor „explicații detaliate” a acțiunii întreprinse de Guardia Civil.

 Politicienii de stânga din Spania au intervenit și ei, cerându-i ministrului de interne, Fernando Grande-Marlaska, să explice incidentul. „Ceea ce am văzut în Melilla este o rușine și total inacceptabil”, a declarat marți, reporterilor, Aina Vidal, purtătorul de cuvânt al alianței de stânga Sumar.

Jon Inarritu, din coaliția bască de stânga EH Bildu, a descris incidentul ca pe o „faptă sălbatică”, și a spus că va cere de urgență ministrului de interne să dea explicații în fața unei comisii parlamentare cu privire la incident.

O sursă din Ministerul de Interne spaniol a declarat pentru Europa Press, că nu se are în vedere deschiderea vreunei anchete interne care să investigheze incidentul.

 

×
Subiecte în articol: Spania Politie migranti Drepturile omului
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close