Antena 3 CNN Externe Moldova nu va intra în UE fără o soluţie echilibrată privind Transnistria

Moldova nu va intra în UE fără o soluţie echilibrată privind Transnistria

Moldova nu va intra în UE fără o soluţie echilibrată privind Transnistria
28 Noi 2007   •   08:56

Republica Moldova nu se poate integra în Uniunea Europeană în lipsa unei soluţii echilibrate pentru conflictul transnistrean, a declarat reprezentantul special al UE la Chişinău, Kalman Mizsei. Mizsei a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă desfăşurată la Chişinău, pe tema relaţiei dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, la care au participat peste 130 de experţi locali şi internaţionali.
Ministrul moldovean de Externe, Andrei Stratan, a calificat procesul de integrare europeană drept o "idee naţională" a Republicii Moldova. Chişinăul este restant în câteva capitole sensibile, precum reforma justiţiei, libertatea presei, abuzurile poliţiei şi necesitatea transparenţei pentru negocierea unei soluţii privind soluţionarea diferendului transnistrean, au atenţionat experţii prezenţi la congerinţă.

Directorul Institutului de Politici Publice de la Chişinău, Arcadie Barbăroşie a precizat că Republica Moldova este marcată de o criză de dezvoltare, deoarece integrarea europeană nu constituie o problemă de politică externă.

„Uniunea Europeană se construieşte aici. Nu o construim la Bruxelles sau la Berlin sau la Paris. Aici o construim. Şi, deci, este într-adevăr o criză de dezvoltare internă, o criză de reforme", a adăugat Barbăroşie. Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close