Morsi a însărcinat şase personalităţi, care au participat la o reuniune cu el, sâmbătă, "să modifice Declaraţia Constituţională" controversată, a declarat Qandil pentru postul privat al-Mehwer.
Acest grup de experţi este alcătuit din jurişti şi personalităţi politice.
"S-au reunit pentru a redacta un nou text, pe care ar putea să îl finalizeze în această (sâmbătă) seara sau mâine (duminică) dimineaţa", a subliniat Qandil.
Preşedintele a solicitat "să se găsească o soluţie juridică care să permită amânarea referendumului" privind un proiect de Constituţie, de asemenea foarte criticat de către opoziţie, referendum prevăzut la 15 decembrie, a adăugat premierul egiptean.
Decretul, emis de şeful statului la 22 noiembrie, a provocat un puternic val de contestare în Egipt, însoţit de manifestaţii care au luat uneori un curs foarte violent, soldându-se cu moartea a şapte persoane, în noaptea de miercuri spre joi, la Cairo.
Opoziţia s-a polarizat, totodată, în privinţa proiectului de Constituţie pe care puterea intenţiona să îl supună aprobării prin intermediul unui referendum, la 15 decembrie. Ea acuză textul că deschide calea unei islamizări a legislaţiei şi că nu prezintă garanţii pentru libertăţi, în special de exprimare şi religioasă.
Anunţul premierului intervine imediat după ce principala coaliţie de opoziţie, Frontul Slavării Naţionale (FSN), a îndemnat la continuarea mişcării de protest până atunci când "revendicările (sale) legitime şi paşnice se concretizează".
"Poporul egiptean se îndreaptă spre o grevă generală", a avertizat FSN, într-un comunicat citit în faţa presei de către Mohamed Abu al-Ghar, unul dintre liderii formaţiunii.