Antena 3 CNN Externe Moartea unui tânăr luat ostatic de Hamas a fost anunțată chiar în ziua în care se împlineşte un an de la răpirea lui

Moartea unui tânăr luat ostatic de Hamas a fost anunțată chiar în ziua în care se împlineşte un an de la răpirea lui

Idan Shtivi cu cainele lui
Forumul Familiilor Ostaticilor a anunţat luni moartea unui ostatic israelian, exact când se împlinește un an de când a fost răpit de teroriștii Hamas. FOTO: X Collectif7octobre_officiel
de G.M.    |    07 Oct 2024   •   09:53

Forumul Familiilor Ostaticilor a anunţat luni moartea unui ostatic israelian, exact când se împlinește un an de când a fost răpit de teroriștii Hamas de la festivalul de muzică Nova, scrie The Times of Israel.

„Forum Familiilor Ostaticilor deplânge uciderea lui Idan Shtivi”, în vârstă de 28 de ani, al cărui corp „se află încă” în Gaza, a scris Forumul într-un comunicat, în timp ce Israelul marchează prima comemorare a celei mai negre zile din istoria sa de după Holocaust.

Forumul Familiilor afirmă că ostaticul Idan Shtivi a fost răpit din Kfar Aza şi ucis în atacul din 7 octombrie 2023, corpul său fiind reţinut în Fâşia Gaza.

Armata israeliană nu a comentat încă informația, iar Forumul nu oferă detalii cu privire la motivul în care a fost confirmată moartea lui Shtivi.

Shtivi, în vârstă de 28 de ani, a fost luat ostatic de teroriştii Hamas la festivalul Nova, unde se oferise voluntar să fotografieze evenimentul. Se alăturase petrecerii la ora 6 a.m., iar la ora 7 şi-a sunat prietena, spunându-i despre rachetele care zburau deasupra şi i-a spus că pleacă. A plecat cu maşina sa împreună cu doi prieteni, Lior şi Yulia, dar a fost blocat de terorişti pe drumul spre nord. Apoi a întors maşina şi a început să meargă spre sud, însă a pierdut controlul vehiculului şi a lovit un copac.

Ultima dată a fost văzut în acel loc, iar maşina a fost găsită mai târziu, plină de găuri de gloanţe şi sânge. Cadavrele prietenilor săi au fost găsite, dar Shtivi a fost identificat ulterior de forţele de securitate ca fiind luat ostatic în Gaza.

Se crede că 97 dintre cei 251 de ostatici răpiţi de Hamas la 7 octombrie se află încă în Gaza, inclusiv cadavrele a cel puţin 33 de persoane a căror moarte a fost confirmată de armata israeliană.

 

×
Subiecte în articol: Israel Hamas razboi gaza ostatic israelian
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close