Forţele de ordine folosesc gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru calmarea spiritelor. Un fotoreporte AFP a fost rănit grav în timpul ciocnirilor violente.
Violenţele au izbucnit la scurt timp după ce mai mulţi parlamentari au mărşăluit pe străzile oraşului, scandând "Moarte blasfematorilor!"
Majoriatea protestatarilor sunt studenţi Jamaat-e-Islami şi intenţionează să ajungă cât mai aproape de reprezentanţa diplomatică franceză din localitate.
Ultimul număr al publicaţiei Charlie Hebdo a declanşat un nou val de mânie în rândul comunităţilor musulmane din toată lumea, prin marşuri de protest ţinute toată săptămâna.
Se aşteaptă ca tulburările sociale să escaledeze în violenţe după slujba tradiţională din această după-amiază.
În cursul acestei dimineţi, zeci de parlamentari pakistanezi au ieşit pe străzi şi au solicitat cetăţenilor să se alăture protestelor.
"Toate partidele sunt de partea noastră. Toţi musulmanii din întreaga lume ar trebui să condamne aceste desene uzurpatoare", declară pentru NBC News ministrul Religiilor din Pakistan, Sardar Yousaf.
Frăţia Musulmană din Iordania se pregăteşte să organizeze un miting de amploare în capitala Amman. Purtătorul de cuvânt al organizaţiei, Murad Adaileh, spune că Frăţia condamnă în mod egal atât atentatele din Paris, cât şi "ofensiva" împotriva Profetului, informează AP.
Cea mai influentă instituţie religioasă din Egipt, Moscheea Al Azhar, a transmis că este scandalizată de ultima copertă a revistei de satiră franceze, pe care o descrie ca fiind "o provocare ostentativă adresată sentimentelor musulmanilor", transmite AP.
În ciuda acestei aprecieri, adjunctul Marelui Şeic, Abbas Shumann, a recomandat tuturor musulmanilor "să ignore revista, să dea dovadă de toleranţă, deorece furia nu va rezolva problema, ci va creşte tensiunile şi ofensiva împotriva Islamului".
Musulmanii din Alep, Siria, au mărşăluit aseară prin oraş şi au dat foc unui poster "Je suis Charlie".
"Mohamed este liderul nostru pentru totdeauna. Ne vom sacrifica pentru el, profetul lui Alah", scandau manifestanţii.
Hezbollah, grup şiit musulman libanez, spune că noua caricatură a fost "o provocare la adresa sentimentelor a peste 1,5 miliarde de musulmani din lume şi contribuie în mod direct la încurajarea terorismului, fanatismului şi a extremismului".
În Filipine, protesatatarii au orgnaizat demonstraţii de amploare în oraşul Marawi şi au incendiat mai multe imagini cu coperta Charlie Hebdo.
Reprezentanţii manifestanţilor au declarat că "libertatea de expresie nu se poate extinde atât de mult şi să insulte nobleţea şi grandoarea marelui Profet al lui Alah", informează The Guardian.
Turcia a fost una dintre puţinele ţări majoritar musulmană în care câteva ziare au publicat câteva imagini din Charlie Hebdo, dar au omis caricaturile care ar fi fost ofensatoare musulmanilor.
Şi în Europa, musulmanii au protestat împotriva publicaţiei franceze.
Spre exemplu, un grup de imami din Marea Britanie a cerut credincioşilor "să îşi exprime dezaprobarea în faţa acestor ironii, clădite pe credinţa musulmană", dar acestea să fie făcute în mod paşnic.