Antena 3 CNN Externe "Mizeria se apropie de centrul Madridului". Spaniolii, dezgustaţi de taberele de români care au rămas pe drumuri

"Mizeria se apropie de centrul Madridului". Spaniolii, dezgustaţi de taberele de români care au rămas pe drumuri

"Mizeria se apropie de centrul Madridului". Spaniolii, dezgustaţi de taberele de români care au rămas pe drumuri
de O.P.    |    07 Iun 2012   •   06:52

Situaţie disperată pentru românii din Spania care aleg să trăiască în parcuri şi grădini publice pentru că nu îşi mai pot permite să plătească chirie.  O televiziune spaniolă a realizat un reportaj despre noua tabără a conaţionalilor noştri: un teren de la periferia Madridului, lângă autostrada principală a capitalei iberice.

Şocaţi de condiţiile în care aleg să trăiască românii, jurnaliştii spanioli au scris "Mizeria se apropie de centrul Madridului". Conaţionalii noştri gătesc şi îşi întind rufele la numai câţiva metri de autostradă.

"Am rămas fără serviciu aici pentru că lucram cu nişte români care nu mă plăteau bine. Apoi am venit aici în Madrid şi mi-am găsit serviciu aici".

Alin are 26 de ani şi este numai unul dintre românii care locuiesc în noua tabără improvizată a românilor, mai curată şi mai puţin populată decât mult mai celebrul "El Gallinero". Familia Dorinei este în aceeaşi situaţie.

Muncesc pe unde apucă, se pot hrăni şi pun şi ceva bani de-o parte din colectarea de fier vechi.

Reporterii spanioli care au realizat reportajul au văzut lucruri pe care nu le vor uita curând.




×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close