Antena 3 CNN Externe Mitingul de protest din Italia nu a fost îndreptat împotriva românilor

Mitingul de protest din Italia nu a fost îndreptat împotriva românilor

Mitingul de protest din Italia nu a fost îndreptat împotriva românilor
14 Oct 2007   •   09:36

Mitingul de sâmbătă seară de la Roma nu a fost organizat împotriva românilor, ci împotriva guvernului Romano Prodi şi a politicii sale de imigraţie. Declaraţia îi aparţine preşedintelui Alianţei Naţionale din Italia, Gianfranco Fini. La manifestaţie au participat peste o jumătate de milion de italieni. Printre ei, şi reprezentanţii Asociaţiei Românilor din Italia, care au vrut să le arate italienilor că în niciun caz criminalitatea nu este o problemă de naţionalitate.

Sute de mii de italieni s-au adunat în centrul Romei cu bannere şi steaguri, la îndemnul Alianţei Naţionale, o formaţiune italiană de dreapta. Cele mai multe mesaje l-au vizat pe premierul Romano Prodi căruia protestatarii i-au cerut demisia. Toţi imigranţii ilegali, toate problemele cauzate de măsurile de clemenţă sunt motive de protest pentru aceşti oameni. Sunt cetăţeni obişnuiţi care s-au adunat aici împreună cu alte grupuri pentru a răspunde prompt dezastrului cauzat de Prodi. Contrar zvonurilor vehiculate în presă în ultimele zile, protestul nu i-a vizat în mod direct pe imigranţii români.

La miting a participat şi nepoata fostului dictator italian, Benito Mussolini, singura care a pronunţat numele României în cadrul acestui protest. Protestele antiguvernamentale vor continua în Italia şi în zilele următoare.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close