Antena 3 CNN Externe Misterul celor 6 cadavre găsite într-un hotel de lux din Thailanda. Poliția a descoperit că totul a pornit de la un ceai

Misterul celor 6 cadavre găsite într-un hotel de lux din Thailanda. Poliția a descoperit că totul a pornit de la un ceai

cani si termos cu ceai
Cei șase turiști găsiți morți într-o cameră de hotel din Bangkok au băut ceai cu cianură. Foto: Royal Thai Police
17 Iul 2024   •   09:39

Cei șase turiști găsiți morți într-o cameră de hotel din Bangkok au băut ceai cu cianură, a transmis miercuri poliția. Cel care ar fi pus otravă în băuturi ar fi chiar unul dintre decedați și ar fi recurs la acest gest din cauza unor datorii, suspectează anchetatorii, potrivit BBC.

Cadavrele au fost găsite la hotelul Grand Hyatt Erawan din Bangkok de o cameristă, marți seară. Anchetatorii cred că cele șase persoane erau moarte de cel puțin 24 de ore, la acel moment.

Victimele - trei bărbaţi şi trei femei - sunt vietnamezi, iar două dintre ele deţineau şi cetăţenia americană.

Din primele informații, se pare că doi dintre cei șase au împrumutat altuia dintre cei decedați „zeci de milioane de baht thailandezi” în scopuri de investiții. Zece milioane de baht valorează aproape 280.000 de dolari.

Rapoartele inițiale sugerau că ar fi avut loc o împușcătură, însă, ulterior, poliția le-a respins. Acum apare o imagine mai clară a ceea ce s-ar fi putut întâmpla.

În evidența hotelului apar doar cinci dintre cele șase victime. Lor le-au fost repartizate cinci camere, patru la etajul șapte și una la etajul cinci. Camera în care au fost descoperite cadavrele se afla la etajul cinci.

Două dintre victime, Sherine Chong, 56 de ani, și Dang Hung Van, 55 de ani, aveau și cetățenia americană.

Ceilalți patru erau cetățeni vietnamezi: Thi Nguyen Phuong, 46 de ani, soțul ei Hong Pham Thanh, 49 de ani, Thi Nguyen Phuong Lan, 47 de ani și Dinh Tran Phu, 37 de ani.

Grupul a comandat mâncare și ceai, care au fost livrate în cameră în jurul orei 14:00, ora locală și primite de doamna Chong.

Potrivit șefului adjunct al poliției, un chelner s-a oferit să facă ceai pentru oaspeți, dar doamna Chong a refuzat acest lucru. Chelnerul și-a amintit că „vorbea foarte puțin și era vizibil stresată”, au spus autoritățile.

Ulterior, chelnerul a părăsit camera - se crede că nimeni altcineva nu a intrat în cameră în afară de cei șase din interior. Anchetatorii spun că nu există nicio dovadă a unei lupte sau a unui jaf, iar singura rană găsită pe unul dintre cadavre a fost cel mai probabil cauzată de cădere.

În baie au fost găsite ceaiuri, băuturi energizante și miere, toate în recipiente deschise, a spus șeful poliției. Ulterior, anchetatorii au descoperit cianură în cănile de ceai.

De asemenea, se pare că două dintre victime au încercat să ajungă la ușa apartamentului, care era încuiată din interior, dar nu au mai apucat.

Bagajele victimelor vor fi acum percheziționate în cadrul anchetei.

×
Subiecte în articol: Thailanda bangkok otrava cianură mister
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close