Antena 3 CNN Externe Misterioasa „Armată 51”. Rușii mobilizează noi trupe pentru a ataca în Ucraina

Misterioasa „Armată 51”. Rușii mobilizează noi trupe pentru a ataca în Ucraina

Misterioasa „Armată 51”. Rușii mobilizează noi trupe pentru a ataca în Ucraina
Rușii strâng o nouă armată în apropiere de Harkov. Foto: Hepta
de Robert Kiss    |    26 Iun 2024   •   11:36

Rușii strâng o nouă armată de arme combinate pentru a fi desfășurată în Ucraina, potrivi celei mai recente analize a Institutului pentru Studiul Războiului. Este vorba despre „Armata 51”, la care fac referire recent și generalii ucraineni.

„Armata rusă trece printr-o serie de reforme la scară largă, inclusiv crearea de noi formațiuni la nivel de armată combinată, iar referirile surselor ucrainene la o „Armata 51” pot constitui un indicator timpuriu că Rusia a format o altă armată combinată pentru desfășurare în Ucraina”, se arată în analiza ISW.

Colonelul Yurii Povkh, purtătorul de cuvânt al Grupului Operațional Strategic Harkov, a declarat la 23 iunie că armata rusă intenționează să desfășoare elemente ale „Brigăzii a 9-a de puști motorizate a Armatei 51” în zona Harkov.

Povkh a menționat că unitățile rusești au fost mutate din regiunea Herson și din alte locații nespecificate pentru a consolida frontul Harkov.

În mod similar, locotenent-colonelul Nazar Voloshyn, purtătorul de cuvânt al Grupului Strategic Operațional Khortytsia, a raportat la 25 iunie că forțele ruse urmăresc să transfere elemente ale Brigăzii 155 Infanterie Navală (Flota Pacificului) și „Brigăzii 9 pușcași motorizate a Armatei 51” către Harkov pentru a compensa pierderile semnificative ale Rusiei.

ISW a notat recent rapoarte conform cărora forțele ruse au transferat elemente ale Brigăzii 155 Infanterie Navală și Brigăzii a 9-a de pușcă motorizată (Corpul de armată al Republicii Populare Donețk [DNR AC]) din zonele de la vest și sud-vest de orașul Donețk pe frontul Harkov. Cu toate acestea, nu a existat nicio raportare despre „Armata 51” rusă.

Declarațiile oficialilor ucraineni sugerează că forțele ruse ar fi putut subordona Brigada a 9-a de puști motorizate „Armatei 51”, potențial reînviată din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Armata 51 a fost parte a Armatei Roșii care a luptat împotriva germanilor în cel de-al Doilea Război Mondial atât în ​​sectoarele de sud, cât și de nord ale frontului. Armata a participat la bătălia din Peninsula Kerci între decembrie 1941 și ianuarie 1942; a fost distrusă în mai 1942 împreună cu alte forțe sovietice, când Wehrmacht-ul a lansat o operațiune de îndepărtare a acestora din peninsulă. Armata a luptat în bătălia de la Stalingrad în timpul iernii 1942-1943. De la sfârșitul anului 1944 până la sfârșitul războiului, armata a luptat în tăierea definitivă a forțelor germane în zona Curlandia de lângă Marea Baltică. Inactivată în 1945, armata a fost activată din nou în 1977 pentru a securiza Sahalinul și Insulele Kurile. După dizolvarea Uniunii Sovietice , armata a continuat să existe ca o componentă a Forțelor Terestre Ruse. Armata a fost activă în două perioade din 1941 până în 1997.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Donald Trump primește imunitate parțială pentru insurecția asupra Capitoliului
x close